Вперше українець став чемпіоном світу із заварювання кави у джезві

Вперше українець став чемпіоном світу із заварювання кави у джезві

Фото
Укрінформ
Український бариста Слава Бабич виграв чемпіонат світу із заварювання кави у джезві (турці), який проходив 19-20 лютого у Дубаї (ОАЕ).

Про це повідомляє у Фейсбуці українське відділення SCA (Асоціація Спешіаліті Кави) - організація, яка проводить кавові змагання.

"Вперше в історії української кави у нас є чемпіон світу з приготування кави у джезві! Вітаємо тебе, Slava Babych, з упевненою перемогою - ти чемпіон світу! Неси це звання гордо - ти його заслужив довгою і тяжкою працею! Нехай твоя кава буде завжди смачною, а робота радісною!" - написали представники SCA в Україні.

Загалом за перемогу в чемпіонаті боролися представники семи країн. До фіналу увійшло чотири учасника з ОАЕ, Туреччини, Росії та України.

Під час змагань учасники готували два види напою: класичну каву в джезві та авторський напій на її основі.

Як відомо, український етап чемпіонату відбувся 29 січня. Слава Бабич готував каву, котру обсмажували в Одесі, під брендом Foundation Coffee Roasters.

С.Бабич працює бренд-баристом "Сім'ї ресторанів Дмитра Борисова".

Нагадаємо, українець Дмитро Філімонов став чемпіоном світу із заварювання чаю на чемпіонаті чайної майстерності, який проходив у китайській провінції Хубей.

Фото з Фейсбуку Слави Бабича

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-