У Римі покажуть фільм про Василя Сліпака

У Римі покажуть фільм про Василя Сліпака

Анонс
Укрінформ
11 лютого у Римі відбудеться показ документальної стрічки "Міф" про Героя України, оперного співака Василя Сліпака, який загинув на Донбасі.

Про це повідомив координатор Оргкомітету Євромайдан-Рим Олесь Городецький у Фейсбуці.

"Нарешті фільм "Міф" про Василя Сліпака можна буде побачити в Римі. 11 лютого 2018 року, о 13.00, в кінотеатрі Teatro Don Bosco, via Publio Valerio, 63", - написав він.

До того ж, на прем'єрі будуть присутні режисери фільму Леонід Кантер та Іван Ясній.

Показ стрічки пройде мовою оригіналу з італійськими субтитрами.

Вхід - за доброчинними внесками. Всі зібрані кошти буде використано на промоуцію фільму в Україні та світі.

Стрічка "Міф" розповідає історію життя оперного співака зі світовим ім’ям Василя Сліпака.

Він народився у Львові, завдяки унікальному голосу вигравав конкурс за конкурсом і, зрештою, переїхав до Франції, де прожив 19 років. Там Сліпак мав усе, що звикли називати "щастям": ім’я, успішну кар’єру на світових оперних сценах, вірних друзів і кохання.

Він активно підтримував Революцію Гідності, координував у Франції громадські акції на підтримку України, згодом долучився до волонтерського руху. 

А коли на Сході України розпочалися бойові дії, Сліпак вирішив залишити сцену та кар’єру в Європі й стати до лав добровольців. Під час виконання бойового завдання Василь загинув від кулі снайпера.

Автори поєднують у фільмі два жанри: кіно та концерт. Використано архівні відеозаписи, які показують героя у повсякденні та на сцені. У фільмі також переплітаються дві сюжетні лінії, які подібні настільки, що забуваєш, де вигадка, а де реальність. Одна – це оповідання Джанні Родарі "Джельсоміно в країні брехунів" про хлопчика, що мав унікальний голос та боровся ним із негідниками; а друга – історія про Василя, який поклав свій голос і життя у боротьбі за свою країну, оскільки не міг мовчати.

Анімацію до фільму створив український карикатурист Юрій Журавель, а музику - одні з найкращих композиторів сучасності - Євген Гальперін, Баррі Сонненфельдом, Роман Григорів, Ілля Разумейко та Едуард Приступа.

26 січня розпочинається прем’єрний тур авторів фільму "Міф" містами України.

Як відомо, Василь Сліпак загинув 29 червня 2016 року від кулі снайпера поблизу Луганського Бахмутського району Донецької області. 

30 червня 2016 року Сліпак був нагороджений орденом "За мужність" I ступеня (посмертно), а у лютому 2017-го Президент Петро Порошенко присвоїв йому звання Героя України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-