Українка створила додаток, який Apple визнала одним з найкращих за 2017 рік

Українка створила додаток, який Apple визнала одним з найкращих за 2017 рік

Відео
Укрінформ
24-річна Олександра Рогачова з Коломиї (Івано-Франківська обл.) створила додаток до смартфона, який компанія Apple визнала одним з найкращих за 2017 рік.

Віртуальний тату-салон дозволить будь-кому, в будь-якій точці земної кулі миттєво сфотографувати себе з будь-яким татуюванням, повідомляє ТСН.

"Навожу телефоном зверху на цього смайлика і з'являється татуювання", - пояснює співвласниця компанії Inkhunter Олександра Рогачова.

За її словами, аби мобільний додаток працював, на тілі потрібно намалювати смайлик із трьох рисок.

Олександра закінчила школу в Коломиї сім років тому. Потім пішла вчитися на комп'ютерні науки, але власного комп'ютера на той час не мала. Пізніше з кількома друзями виграла хакатон у Харкові, переїхала до Києва, пройшла 11 акселераційних програм по всьому світу - і потрапила до Нью-Йорка, в якому мешкає і працює на ниві віртуальних технологій вже півтора року.

"Я там, де можливості. Якщо будуть можливості розвиватися реально добре в Україні - я всіма руками "за", - каже дівчина.

Щодня в додатку з'являються нові ескізи - з Сашею співпрацюють не лише українські художники, а й тату-майстри з усього світу. Поки що тату-салон без квадратного смайла не працює, але вже за кілька місяців коломиянка збирається вчергове здивувати світ.

"Віртуальна примірочна аксесуарів та інших елементів твого образу - окуляри, ювелірні вироби, годинники", - ділиться планами дівчина. 

Фото: скріншот з відео

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-