В Австралії відкриється ще одне почесне консульство України

В Австралії відкриється ще одне почесне консульство України

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України призначило Ярослава Думу почесним консулом України в австралійському Сіднеї.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу з посиланням на посольство України в Австралії.

«Це важлива ініціатива, спрямована на розбудову української дипломатичної присутності в Австралії. Відкриття почесного консульства України в Сіднеї є давно назрілою необхідністю, яка реально відображає взаємну зацікавленсть сторін у розширенні співробітництва між двома країнами, а також відкриває нові можливості для більш ефективного використання потенціалу української громади Сіднея», - йдеться у повідомленні дипустанови.

63-річний Ярослав Дума - колишній очільник української громади Сіднея, а нині - активний її член, приватний підприємець, член Сіднейського ротарі-клубу, спеціаліст у галузі права та фінансових питань.

Читайте також: У Канаді з’явиться нове Генконсульство України

Офіційна церемонія відкриття почесного консульства відбудеться в середині грудня. У планах консульства – робота з громадянами, урядовими та бізнесовими делегаціями двох країн, просування економічного та культурно-гуманітарного співробітництва між країнами. 

Одним із основних завдань почесного консула на наступний 2018 рік є підготовка та сприяння участі української команди воїнів-ветеранів в Іграх нескорених, що пройдуть у Сіднеї.

Досі Україна не мала свого почесного представництва у найбільш густонаселеному мегаполісі Австралії, діяло лише почесне консульство у Мельбурні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-