Українці у США закликають Порошенка відкликати законопроект про подвійне громадянство

Українці у США закликають Порошенка відкликати законопроект про подвійне громадянство

Укрінформ
Громадське об’єднання українців у США Razom for Ukraine звернулося до Президента України Петра Порошенка із закликом відкликати поданий ним законопроект, що передбачає позбавлення українського громадянства тих осіб, які мають подвійне громадянство.

Текст звернення опубліковане на Facebook-сторінці спілки, повідомляє VIDIA

За попередніми підрахунками об’єднання, законопроект №6175 від 13.03.2017 про внесення змін до закону України «Про громадянство України» може призвести «до автоматичного позбавлення громадянства близько 5 мільйонів українців».

«Закордонні українці завжди відігравали значну роль в державотворенні України, в періоди окупації, зберігаючи правові та культурні традиції України в екзилі, відстоюючи інтереси українства на міжнародній арені, фінансово і ресурсно допомагаючи молодій державі, надаючи всебічну підтримку в період революції Гідності і після неї», - написали українці зі США.

«Ініціативу Президента по обмеженню прав закордонних українців вважаємо необдуманою, а також такою, що призведе до негативних наслідків для України через втрату значної підтримки українців в інших державах, які на сьогодні виступають форпостом лобіювання інтересів України. В період окупації Російською Федерацією частини території України, а також військових конфліктів у східних областях вважаємо такі дії Президента злочинними і антидержавними», - додали вони.

Активісти Razom for Ukraine закликали Главу України відкликати поданий законопроект, а депутатів Верховної Ради в жодному випадку не підтримувати зміни до Закону про громадянство в поданому вигляді.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко 13 березня вніс до Верховної Ради законопроект про ‎внесення змін до закону України про громадянство. Цим законопроектом встановлюється, що особа, яка добровільно набула іноземного громадянства, буде вважатися такою, яка підпадає під дію вимоги про припинення українського громадянства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-