Картини українки експонують на тижнях високої моди в Нью-Йорку

Картини українки експонують на тижнях високої моди в Нью-Йорку

Фото
Укрінформ
Унікальні картини української художниці Оксани Танасів демонструють на тижнях високої моди в Нью-Йорку та міжнародних арт-шоу.

Сама робота - 3D-зображення модних композицій і дизайнів, створених за допомогою техніки із застосуванням кришталю Сваровскі, бісеру й олії на полотні, передає Gazeta.ua.

Картини художниці продають, починаючи від $300. Найдорожчі роботи належать до колекції Couture Art і коштують $25 тисяч. Кожна із цих картин - інсталяція полотна на панельних сходинах.

"В кінці 2016 року до мене звернулася Лондонська галерея Flat Space Art і ми підписали контракт про співпрацю. Тепер галерея презентує мої картини для колекторів у Британії та Європі. У Сполучених Штатах я співпрацюю з С.Parker Gallery, Greenwich, CT, а також веду переговори про виставки з іншими нью-йоркськими галереями. Я вважаю, що найкраща реклама для художника - його мистецькі твори; це найсильніший інструмент, який може привернути арт-дилерів, колекторів і потенційних клієнтів. Думаю, що робота над новими картинами та колекціями привернула увагу та привела мене туди, де я є зараз", - розповіла Оксана Танасів.

Нещодавно вона розпочала роботу над колекцією Code U, присвяченій Україні, її історії, традиціям та культурі.

"Це абстрактні композиції, створені в стилі neo-folk, елементи якого будують на основі традиційної української вишивки. Це cимволи, знаки, системи та унікальні візерунки, які використовують у вишивці протягом кількох тисяч років із часів трипільської культури. Я перетворюю ці античні символи, елементи вишивок на абстрактні сучасні комбінації і коди, за допомогою нових матеріалів та кольорів, з'єднуючи нашу історію і культур завдовжки в кілька тисячоліть. Надіюся, що так я зможу розказати світу наскільки унікальна, давня та глибока наша українська історія та культура", - додала майстриня.

Є колекції, об'єднані за темою, об'єктами, стилем чи концепцією. Найбільша колекція - "Мода як мистецтво" - відображає пристрасть до моди.

"Колекція Dollar Art – це моє особисте бачення соціальної, політичної, економічної ситуації у світі, погляд на взаємозв'язок між людьми і грошима. Як саме гроші маніпулюють людиною, як впливають на поведінку, які можливості та обмеженості дають. Концепція dollar art – це сюрреалістичний світ. Все довкола - сходи, стільці, парасольки, двері, ділові костюми, окуляри, дерева – створені з доларових банкнот. Мета показати вплив грошей на поведінку людини, виявити взаємозв'язок між корупцією і голодом, невіглаством і війною, проблему домашнього насильства, гендерної нерівності та політичні маніпуляції".

Оксана Танасів переїхала у США завдяки лотереї Green Card 2004 року. Малювала з дитинства. Після еміграціі зрозуміла, що хоче займатися мистецтвом на професійному рівні. Черпає натхнення з різних джерел. Знаходить його в пейзажах, побутових композиціях, у роботах інших художників, під час відвідування музеїв, у шедеврах відомих модних дизайнерів і модних показах. Інші картини можна переглянути на artsy.com та на сайті майстрині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-