Українців закликають взяти участь у флешмобі

Українців закликають взяти участь у флешмобі "Global Shevchenko"

Укрінформ
До дня народження Тараса Шевченка громадські організації "Батьківщина Молода" та "Ukrainians" організовують міжнародний флешмоб "Global Shevchenko" для вшанування пам’яті великого Кобзаря.

Про це повідомляється на сайті заходу у Фейсбуці.

Як зазначають організатори акції, для цього треба до 8 березня зробити фото/селфі біля пам’ятника Тараса Шевченка у вашому місті. Потім опублікувати його на офіційній сторінці флешмобу, а також на своїй сторінці у соцмережах. При цьому обов’язково вказавши хештег #GlobalShevchenko країну та місто, де зроблено фото. Наприклад: Львів, Україна #GlobalShevchenko або Washington, USA #GlobalShevchenko.

Також активісти закликають українців разом відзначити день народження Кобзаря, одночасно зачитавши його вірш "В казематі" в різних куточках світу.

"9 березня о 16:00 (за київським часом) організатори закликають українців по всьому світу прийти до пам’ятників Тарасу Шевченку та одночасно зачитати вірш "В казематі" (Мені однаково, чи буду…). Це буде найбільше одночасне читання Шевченка в історії", - написали вони.

За деталями та додатковою інформацією звертайтеся до координатора флешмобу Олексія Захарченка: +380975102303, oleksiy.zakharchenko@gmail.com. 

Нагадаємо, що загалом в Україні та світі встановлено 1385 пам'ятників Кобзареві, з них 1256 - в Україні та 129 - за кордоном у 35 країнах. Це найбільша у світі кількість монументів, встановлених діячеві культури. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-