Канада передала Україні медобладнання на мільйон доларів

Канада передала Україні медобладнання на мільйон доларів

Відео
Укрінформ
Канадські благодійники передали для українських лікарень чергову партію медичного обладнання, вартістю майже у мільйон доларів. 

Церемонія передачі відбулася в Інституті травматології та ортопедії Києва, передає "5 канал".

"Всього разом три контейнери вартістю приблизно мільйон доларів, які зібрані в основному в Британській Колумбії ротаріанцями (члени нерелігійних та неполітичних благодійних організацій – 5.UA)… Це показує, наскільки дійсно з цілої Канади йде допомога", – зазначив посол Канади в Україні Роман Ващук.

Також президент Суспільної служби українців Канади Роман Савицький зазначив, що устаткування буде розподілене між закладами у Донецькій, Рівненській, Полтавській і Чернівецькій областях та столиці.

Понад 27 тонн благодійної допомоги збирали для лікарень, реабілітаційних центрів, будинків дитини та літніх людей. Привезли, зокрема, лікарняні ліжка, операційні столи, каталки, постільну білизну, візочки для людей з особливими потребами, тренажери, мікроскопи та устаткування для лабораторій.

У свою чергу, директор Інституту травматології та ортопедії НАМН України Георгій Гайко зазначив, що співпраця з представниками Канади вже йде майже два роки. 

"Вони вивчали, які потреби в інституті і що могли дати з того, що потрібно для наших хворих взагалі і для АТО. Для учасників АТО є і коляски, є і нове, а є і вживане. Але ми дивимося, що воно може ще довго функціонувати", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-