Школярка з України отримала міжнародну нагороду за еко-винахід

Школярка з України отримала міжнародну нагороду за еко-винахід

Укрінформ
Учениця 9 класу з Маріуполя Катерина Малкіна посіла друге місце на Міжнародній екологічній олімпіаді в Нідерландах зі своєю технологією утилізації відходів і збереження природних ресурсів. У процесі беруть участь личинки, яких використовують як корм, але згодовувати їм поліетилен додумалася тільки українська школярка. 

Про це розповів продюсер «Громадського радіо» Олексій Бурлаков, який доводиться дівчинці родичем, пише AIN.UA.

«У нас новий метод утилізації пластикового сміття. Ми вирішуємо дуже масштабну проблему за допомогою личинок. Ми зараз отримуємо патент, тому подробиці не розголошуємо. Ці личинки дуже поширені, їх використовують як корм для рептилій, а ми знайшли для них інше застосування. Цей метод дозволить зробити світ чистішим. За 9 місяців 20 личинок можуть з'їсти один пакет», - сказав науковий керівник Каті.

Підготовка до міжнародного конкурсу зайняла у Каті більше півроку: вона провела ряд дослідів, вивчивши різні види личинок і жуків. Тепер дівчинка і її науковий керівник планують втілити проект в повномасштабне виробництво. За їх словами, технологія привернула увагу іноземного інвестора. В Україні, на жаль, таких не знайшлося.

Крім Каті, срібним призером стала ще одна українка - учениця 11 класу луцької гімназії Анастасія Воробей. Її проект «Природно-заповідний фонд Волині» носить скоріше академічний характер.

Всього в конкурсі взяло участь понад 100 проектів з 49 країн світу.

Нагадаємо, вчений з України, професор Марина Родніна отримала престижну наукову премію ім. Лейбніца (Gottfried Wilhelm Leibniz Prize). Це одна з найпочесніших нагород в науковому світі, вона присуджується німецькою науково-дослідною спільнотою (DFG - Deutsche Forschungsgemeinschaft). Її розмір - 2,5 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-