У Польщі знищено черговий український пам’яник

У Польщі знищено черговий український пам’яник

Укрінформ
В селі Молодич Перемиського повіту на півдні Польщі (поблизу кордону з Україною) невідомі вандали знищили черговий український пам’ятник. 

Голова Об’єднання українців у Польщі (ОУП) Петро Тима переконаний, що до цього причетні проросійські сили, оскільки фото та відеоролик знищення пам’ятника (гранітної плити з прізвищами українців) відразу з’явилося польською мовою на сайті Novorossia.Today, інформує варшавський кореспондент Укрінформу. 

“В селі перемиського повіті знищено український пам’ятник. Це елемент інформаційної війни проти Польщі і проти України. Інформація про це і фільм з цієї події відразу з’явилася на сайті Novorossia.Today”, - зауважив Тима.

Він висловив думку, що до злочину причетні особи, які торік зруйнували кілька українських пам’ятників в цьому регіоні. Тоді фото та відео цих злочинів також з’являлися на цьому пропагандистському сайті. Жодного з винуватців цих злочинів не затримано. 

До злочину в селі Молодич, ймовірно, причетна радикальна націоналістична організація Табір великої Польщі (Oboz Wielkej Polski), логотип якої розміщено на фото і відео з місця злочину. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-