Львівський художник переміг у престижному конкурсі у Лондоні

Львівський художник переміг у престижному конкурсі у Лондоні

Укрінформ
Львів'янин Сергій Петлюк здобув перемогу у конкурсі для молодих художників з України та Великої Британії UK/RAINE, який проходив у Лондоні 23 листопада.

Про це йдеться на сайті проекту.

Український художник отримав винагороду в розмірі 20 тис. фунтів стерлінгів.

«Я постійно працюю в декількох вимірах - фізіологія людського тіла і фізіологія міста; а також з ритмічною комбінацією різних масштабів - емоційних і соціальних, індивідуальних і общинних, ізольованих і відкритих. Створені з допомогою нових медіа-засобів, мої твори - відео та інтерактивні інсталяції - є безперервним дослідженням контакту між чутливістю тіла та різних течій життя (потік уяви, пам'яті, інформації, медіатизації, співжиття  і т.д.) вивчення перетину різних меж і поверхонь - особистісні, психологічні, культурні, географічні, економічні тощо», - поділився переможець конкурсу.

Зазначається, що всі роботи фіналістів експонуються в лондонській Saatchi Gallery з 24 листопада до 3 січня.

У конкурсі змагалися 10 тис робіт 2100 художників. Усього до фіналу потрапили 30 митців з Великої Британії та України. Представлені роботи різних жанрів: інсталяції, нові медіа, живопис, скульптура тастріт-арт. Переможець кожної категорії отримує 10 тисяч фунтів стерлінгів (понад $15 тис.).

Володарями премій у різних номінаціях стали: Домінік Бітті (живопис), Джеймі Фітцпатрік (скульптура), Роман Михайлов (інсталяція), Сергій Петлюк (нові медіа), Дмитро Микитенко(стріт-арт). Грошовий приз кожного з номінантів склав 10 тис. фунтів стерлінгів.

Відкрите інтернет-голосування визначило володаря призу глядацьких симпатій та премії у 5 тис. франків. Ним стала британська художниця Олівія Бакс.

Конкурс UK/RAINE проводять Фонд Firtash Foundation і лондонська Saatchi Galler.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-