Українці Франції та Японії вшанували жертв Голодомору

Українці Франції та Японії вшанували жертв Голодомору

Укрінформ
22 листопада у Парижі українці поклали квіти до Тріумфальної арки та спільно помолилися у соборі Паризької Богоматері за жертв Голодомору, війни в Україні та недавніх терактів у Парижі.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Паризької єпархії Святого Володимира Великого.

«Українці є трагічними експертами у справах терору. Голодомор — один із найбільших світових геноцидів, який став наслідком терористичної ідеології і тактики, буде в центрі нашої молитовної уваги в Нотр-дам де Парі. Разом із жертвами останніх терактів в культурній столиці Європи ми поминатимемо жертв Голодомору та терору, що його Росія протягом останніх двох років застосовує проти України», — сказав напередодні єпископ Паризької єпархії святого Володимира Великого, владика Борис Ґудзяк.

Таке поминання жертв Голодомору в Парижі є традиційним, проте цього року через заходи безпеки довелося відмовитися від траурної процесії від катедри Святого Володимира Великого до собору Нотр-дам.

Також у Токіо (Японія) відбулась поминальна служба за жертвами Голодомору в Україні. 

Серед близько 50 учасників дійства були громадяни Японії, України, США, Канади та Німеччини.

За ініціативи активістів громади українців в Японії “Краяни” після молебню в церкві в пам’ять за жертвами ХХ століття та Героями сьогодення учасники виклали зі свічок тризуб та прочитали молитву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-