Німецькі парафіяни зібрали допомогу для Волині

Німецькі парафіяни зібрали допомогу для Волині

Укрінформ
Німецькі друзі зібрали для жителів Волині великий вантаж гуманітарної допомоги, який цими вихідними було відправлено в Україну.

Основна турбота зараз у тому, щоб машина безперешкодно пройшла через український кордон, розповіла кореспондентовi Укрінформу в ФРН керівник Центральної спілки українців у Німеччині (ЦСУГ) Людмила Млош.

"Ми відправили майже 8 тонн вантажу: 150 шкільних парт та 248 стільців до них, 9 шкільних дощок і 3 проектора; одяг, трохи побутової техніки, а також меблі для багатодітної сім'ї одного загиблого героя АТО, якій місцева влада виділили квартиру", - перерахувала Млош те, що знаходиться зараз у дорозі.

Речі, знос яких не перевищує 25%, зібрали парафіяни берлінської церкви. До її настоятеля, священика Андреаса Гертелю з проханням допомогти, звернулася Людмила Млош ще влітку. Шкільні меблі подарувала одна зі шкіл столичного району Райнікендорф. На місці її розподілить волинська волонтерська організація "Європейський вектор", у якої немало заявок від шкіл, які прийняли багато дітей переселенців.

Зараз вантаж без проблем відправлено з Німеччини, для чого Млош сама їздила на митницю у Франкфурті-на-Майні, у співробітників якої документи не викликали жодних нарікань.

Підстави для побоювань є. Як розповіла пані Людмила, трохи більше місяця тому на пропускному пункті Яготин українська митниця затримала машину, яка везла з Берліна 40 шкільних парт і 80 стільців, також подарованих німецькою стороною для двох конкретних шкіл на Волині, з усіма необхідними документами. Вантаж вагою тонну заарештували й віддали лише після того, як одержувачам вдалося знайти витребувані 12 тисяч грн.

"Дуже хотілося б дізнатися, хто той експерт, який оцінив цi меблі в таку суму, і куди пішли ці гроші!", - сказала Млош. І переживає: якщо за тонну вантажу зажадали 12 тисяч грн, то скільки комусь може захотітися отримати за 8 тонн... При цьому українці Берліна витрачають на підготовку таких відправлень чималі гроші, в тому числі купуючи бензин для машини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-