Близько 500 гостей відвідало фестиваль українського стилю в Ізраїлі. Фоторепортаж

Близько 500 гостей відвідало фестиваль українського стилю в Ізраїлі. Фоторепортаж

Укрінформ
Майже 500 гостей відвідало фестиваль краси і стилю Fashion Festival "Ukrainian Style" в Тель-Авіві, який проходив 6 листопада.

Свято організовала громадська організація Israeli Friends of Ukraine за підтримки канадської організації Ukrainian Jewish Encounter, передають "Стожари".

"Ми раді вітати всіх вас сьогодні на нашому святі. Так склалося, що народи Ізраїлю та України завжди історично були пов'язані. І сьогодні ми хочемо, щоб ці відносини розвивалися і далі. Культура України самобутня і багата і ми раді можливості познайомити вас з нею сьогодні", - такими словами відкрила захід одна з організаторів фестивалю Ганна Жарова.

Українське свято в ізраїльській столиці вела журналістка і ведуча місцевого 9-го каналу Дар'я Ненахова. Вона провела невеликий благодійний аукціон, під час якого було розіграно кілька лотів: велика дерев'яна булава, розписна тарілка і торт ручної роботи від майстра Маргарити Кліоц.

Більшість людей прийшли на фестиваль у вишиванках, дівчата - в українських віночках. Всі гості мали чудову нагоду придбати національні головні убори на будь-який смак, а також сувеніри, україно-ізраїльську символіку та вироби ручної роботи від місцевих та українських майстрів на благодійному ярмарку.

До того ж організатори надали можливість усім бажаючим познайомитися з продукцією українських та ізраїльських виробників одягу - частину доходів від продажу вони збираються направляти на гуманітарні цілі в Ізраїлі і в Україні.

Центральною подією заходу став показ мод - моделі продемонстрували яскраві й різноманітні, стилізовані й автентичні наряди в українському народному стилі. У дефіле були присутні і гуцульські мотиви, і козацькі шаровари, і модні стилізовані вишиванки.

Гостей чекала також і чудова музична програма. Першим виступив ізраїльський співак Наті Гейл, який здивував усіх присутніх, виконавши відому українську народну пісню на івриті, іншу ж частину заспівав чистою українською мовою.

Також на сцені фестивалю відбулося довгоочікуване виступ київського фолк-бенду "Фрайда", який прибув з України спеціально для участі у святі українського стилю. Їх дзвінке, неймовірно живе і особливе виконання українських народних пісень і своїх композицій у стилі стріт-фолк зробило це свято незабутнім.

Гарний настрій було створено виступом Іллі Аксерольд, члена ізраїльського Сomedy Club і ведучого місцевого 9-го каналу.

Відвідувачам було запропоновано легке частування, пиво і квас від українських виробників, а також дегустація українських вин. Найменші гості теж не нудьгували - для них були організовані майстер-класи з пошиття дитячої ляльки та з виготовлення ляльок-мотанок.

Красу моделей і море посмішок подарували гостям прекрасні молоді майстри візажу та фейс-арту Віталій та Вероніка Грінбойм.

А чудові настільки різноманітні жіночі коси були створені золотими руками майстрині своєї справи Ольгою Лобачовою.

На фестиваль завітали не лише російськомовні гості, але й корінні ізраїльтяни, які цікавляться українською культурою і підтримують Україну. І, звичайно ж, захід не обійшовся без українського та ізраїльського гімнів.

Тому організатори планують продовжувати знайомити ізраїльську публіку з особливостями української культури і зміцнювати дружні відносини між народами Ізраїлю та України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-