Онук Степана Бандери: Я зустрічав багато українських патріотів, які говорять російською

Онук Степана Бандери: Я зустрічав багато українських патріотів, які говорять російською

Укрінформ
Хоча до парламенту Канади офіційно пройшло 10 українців, однак українська кров насправді тече у жилах більшої кількості парламентарів.

Про це в інтерв'ю Експрес заявив онук лідера українських націоналістів Степана Бандери Степан.

“Для нас асиміляція завжди була однією із серйозних проблем. Так, за даними Канадської комісії мультикультурності, українці - якраз одна з тих націй, яка найшвидше піддається цьому процесові. Наші люди схильні до шлюбу поза своєю етнічною групою й уже через покоління втрачають рідну мову. На жаль... Тож я думаю, українська кров насправді тече у жилах більш ніж 10 парламентарів”, - зазначив Степан.

За словами Бандери, у ході виборчої кампанії зачіпали питання, пов’язані з Росією. Причому іноді їх порушували доволі жорстко. Скажімо, лунали обіцянки кандидатів нарешті від’єднати московські банки від системи SWIFT, розширити санкційний список російських олігархів, а ще підтримати надання оборонної зброї Україні та визнати “ДНР” і “ЛНР” терористичними організаціями.

”Такі ідеї підтримує й лідер Ліберальної партії Джастін Трюдо, який став тепер прем’єр-міністром Канади. Цілком зрозуміло, що ці погляди сформувалися не без впливу українців із його оточення. Тож будемо сподіватися, що нова влада продовжить політику попередника - Стівена Гарпера, котрий був налаштований дуже антиросійськи”, - прокоментував онук провідника ОУН.

Він також розповів, за яких обставин йому доводилося спілкуватися з бійцями АТО в Україні:

”Я мав нагоду поговорити, власне, з тими хлопцями, які були пацієнтами канадської медичної місії. Знаєте, від спілкування з ними у мене виникло враження, що це дуже сильні люди. Вони мого віку - десь за 40 років, а все одно пішли воювати на схід. І повернулися “звідти” іншими... Що мене вразило: вони самоорганізувалися і стали самі по собі політичною силою, яка пішла на вибори. Головне, що у цих хлопців є програма, яку вони хочуть втілити у життя і змінити країну на краще”, - підкреслив Степан.

Він стверджує, що для нього не було відкриттям те, що серед українських солдатів - чимало російськомовних бійців.

”Я ж свого часу 12 років прожив в Україні та зустрічав багато російськомовних українських патріотів. Не бачу в тому нічого дивного, це - реальність України. Говорити російською і бути українським патріотом - не суперечить одне одному”, - переконаний онук Бандери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-