Канадські медики навчатимуть українських колег та лікуватимуть воїнів АТО

Канадські медики навчатимуть українських колег та лікуватимуть воїнів АТО

Укрінформ
Група канадських медиків організує в Україні майстер-клас для українських військових лікарів та протягом тижня проводитиме операції жертвам путінського вторгнення до східної України.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у Конгресі українців Канади.

«Медична команда із понад 20 професіоналів складається винятково із волонтерів та включає хірургів, анестезіологів і медсестер. Вони лікуватимуть травми обличчя та верхніх кінцівок, пост-травматичні черепно-лицеві деформації, пошкодження м’яких тканин та рубці», - зазначили у Конгресі.

Окрему увагу буде приділено навчанню українських фахівців. «Канадці навчатимуть українських медиків використовувати сучасне медичне обладнання та провідним методам лікування. Також вони встановлять телехірургічні прилади, щоб в подальшому надавати допомогу віддалено», - зазначили у Конгресі українців Канади.

Поїздка організовується канадсько-українською фундацією під патронатом Конгресу українців Канади. Велику частину коштів на її проведення виділив уряд Канади.«На ці гроші було також закуплено обладнання, яке канадські лікарі залишать у військовому госпіталі в Україні», - додали у Конгресі.

Нинішня місія вирушить до України цього тижня і стане уже третьою протягом року. Під час попередніх візитів у Україні канадські медики провели більше 80 відновлювальних операцій 60-ти пацієнтам. Четверта місія запланована на лютий 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-