Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Французькі активісти: перший "Містраль" залишить порт 17 жовтня

Укрінформ
Французькі активісти, які виступають проти продажу Росії вертольотоносців "Містраль", підозрюють, що перший з них - "Владивосток" - може залишити порт Сен-Назер цієї п'ятниці, 17 жовтня.

Про це у соціальних мережах повідомив один з активістів Бернар Грюа, передає власний кореспондент Укрінформу у Франції.

"Вертольотоносець "Владивосток" може залишити порт у Сен-Назері 17 жовтня", - стверджує він.

Активісти з червня відстежують переміщення усіх кораблів, які заходять і виходять з порту, де стоять "Містралі". Точне місце знаходження кораблів, дату їхнього виходу та заходу вони визначають через офіційний сайт порту Сен-Назера.

За словами Бернара Грюа, адміністрація порту 10 та 14 жовтня двічі вносила у графік виходу суден назву одного з "Містралів" - "Владивосток", а потім стирала ці дані з сайту. Зокрема, були вказані дати 17 жовтня і 21 листопада 2014 року. Активісти зробили копії сторінок сайту (так звані скрін-шоти) і оприлюднили.

"Владивосток" може залишити Сен-Назер о 3:45", - зазначив він, додавши, що точне місце, куди він піде, достеменно не відоме.

За даними джерел французьких активістів, буксирувати корабель з порту буде буксир Dеhalage.

Активісти також зазначають, що "Владивосток" пройшов ходові випробування та двічі виходив у море з російськими екіпажами, які з 30 червня проживають на навчальному судні "Смольний" у порту Сен-Назера. Загальна кількість російських матросів становить близько 550 осіб.

Як повідомляв Укрінформ, офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль заявив у понеділок, що французька сторона передасть росіянам "Владивосток" лише за умови дотримання перемир'я на Донбасі, зокрема припинення вогню та політичного розв'язання конфлікту.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-