Національна капела бандуристів виступила в Страсбурзі

Національна капела бандуристів виступила в Страсбурзі

Фото, відео
Укрінформ
У Страсбурзі виступила Національна заслужена капела бандуристів імені Г. Майбороди у рамках благодійного концертного турне країнами Європи, під час якого збирають кошти на підтримку української культури, Збройних сил України та популяризацію самобутнього українського мистецтва.

Як передає кореспондент Укрінформу, на концерті у церкві святого Гійома зібралось близько трьохсот людей, серед них чимало французьких глядачів.

«Для нашої місії надзвичайно важливо, щоби саме європейці приходили на наші виступи та відкривали наші унікальні музичні інструменти, нашу самобутню культуру. Кожного разу ми бачимо, як у них розширюються очі від здивування»,- розповів звукорежисер колективу Олексій Грицишин.

За його словами, зараз 8 артистів капели бандуристів зі зброєю в руках захищають Україну від російської агресії в лавах Збройних сил України.

У турне вирушили 44 музиканти, які отримали спеціальний дозвіл від Міністерства культури та інформації.

У концертному турі «З Україною в серці» музиканти виконують відомі українські народні пісні, автентичні мелодії регіонів України, патріотичні твори, а також деякі хіти української естради.

Для кожної країни музиканти також готують сюрприз, у Страсбурзі таким стало виконання «Марсельєзи».

Читайте також: Українську культуру представили у Вашингтоні

Національна заслужена капела бандуристів імені Г. Майбороди вважається найстаршим творчим колективом України, їй виповнилося 105 років

Як передавав Укрінформ, Національна капела бандуристів проведе десяте благодійне концертне турне країнами Європи, щоб підтримати українську культуру, Збройні сили та популяризувати самобутнє мистецтво України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-