Рукопис повісті про Шерлока Голмса продадуть на аукціоні

Рукопис повісті про Шерлока Голмса продадуть на аукціоні

Укрінформ
У Нью-Йорку на аукціоні Sotheby`s виставлять рукопис повісті британського письменника Артура Конан Дойля «Знак чотирьох» із серії творів про Шерлока Голмса.

Про це повідомляє CNN, передає Укрінформ.

Як зазначається, рукопис повісті про відомого детектива дуже охайний, у ньому лише декілька правок редактора щомісячного журналу Lippincott`s Magazine Джозефа Маршалла Стоддарта, які стосуються американізації орфографії, та кілька закреслених самим Конан Дойлем слів. Решта рукописів письменника, більшість яких зберігається у музеях, теж не мають ознак редагування.

«Знак чотирьох» - другий твір британського автора про пригоди Шерлока Голмса. Конан Дойль написав її на замовлення Стоддарта після успіху повісті «Етюд у багряних тонах».

Рукопис перебував у колекціонера із Чикаго Родні П.Свантко, який помер два роки тому. Його планують продати на аукціоні за $1,2 мільйона.

Окрім цього, аукціонний дім Sotheby`s виставить на продаж листи Конан Дойля, в яких той розповідає про спільну вечерю з ірландським письменником Оскаром Вайлдом і Стоддартом у Лондоні, під час якої зобов’язався написати «Знак чотирьох».

Читайте також: Меню з підписом Ейнштейна продали на аукціоні за £18 тисяч

Також з молотка підуть чотири романи американського письменника Френсіса Скотта Фіцджеральда, включно із копією «Великого Гетсбі», та примірники першого видання роману «Лоліта» Володимира Набокова.

Аукціон проведуть у Нью-Йорку 26 червня.

Як повідомлялося, у лютому на лондонському аукціоні виставили оригінальний текст сценарію кіносаги «Зоряні війни».

Фото: Courtesy Sotheby's

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-