Національний театр імені Івана Франка очолив Євген Нищук

Національний театр імені Івана Франка очолив Євген Нищук

Укрінформ
Генеральним директором - художнім керівником Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка призначили актора театру та кіно народного артиста України Євгена Нищука.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Від 2023 року Нищук є головою Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка. В Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка він працює з 2015 року. Акторський шлях починав у Київській академічній майстерні театрального мистецтва «Сузір'я».

Євген Нищук є військовослужбовцем ЗСУ, учасником боїв на Київщині, Миколаївщині й Херсонщині у 2022 році.

Актора називали «голосом Майдану» під час Помаранчевої революції 2004 року. Він же був модератором на сцені Євромайдану 2013 - 2014 року.

Нищук двічі обіймав посаду міністра культури України - з 27 лютого до 2 грудня 2014 року та з 14 квітня 2016 року до 29 серпня 2019 року.

Читайте також: Голова Шевченківського комітету назвав найважливіші культурні події 2023 року

Лауреат премії «Київська пектораль-2013» у за роль у постановці «Прекрасний звір у серці» Київської академічної майстерні театрального мистецтва «Сузір'я». Нагороджений Орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня (2019).

У репертуарі національного театру імені Франка зараз є чотири вистави за його участю: «Момент кохання», «Три товариші», «Весілля Фігаро», «Украдене щастя».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-