У Netflix розглядають можливість створення чотирисерійного фільму «Довбуш» - режисер

У Netflix розглядають можливість створення чотирисерійного фільму «Довбуш» - режисер

Ексклюзив
Укрінформ
Платформа Netflix розглядає можливість створення ширшої версії фільму «Довбуш» - чотирисерійної.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів режисер і продюсер «Довбуша» Олесь Санін.

«Тривають переговори з міжнародним Netflix - це англомовна частина світу, переважно США та Канада, - про те, що вони розглядають ширшу версію фільму, яка буде окремим чотирисерійним серіалом. Ми чекаємо на фінансову пропозицію», - сказав Санін.

За його словами, творці стрічки готові до створення серіалу «Довбуш». Адже багато знятого матеріалу не увійшло у фільм.

«Є велика ймовірність, що глядач зможе побачити чотирисерійну версію фільму «Довбуш», - зазначив режисер.

Він зізнався, що для творчої групи було неочікуваним, що на Netflix «Довбуш» потрапив у п’ятірку кращих фільмів в Україні.

За словами Саніна, стрічку вже показали у 27 країнах. «Зараз це кіно показує Індонезія, купують навіть неочікувані для мене країни - є 16 мов у перекладах. Досить успішний прокат фільму йде у Франції та Польщі», - додав режисер.

Він також повідомив, що три польські кіношколи - в Лодзі, Варшаві та у Гдині, школа Гданська, - запросили його і художника по костюмах Галу Отенко розповісти, як знімався «Довбуш».

«Це буде окремий курс лекцій для професіоналів, де ми розберемо кожну сцену, драматургію, технологію… Я готуюсь і працюю над цим», - сказав Санін.

За його словами, такий запит є і у молодих кінематографістів інших країн. «Ми зробимо це не лише для Польщі», - запевнив режисер.

Він також зауважив, що польські актори, які знялись у «Довбуші», багато допомагали українцям у час війни. Зокрема, акторка Агата Бузек, яка зіграла княгиню Яблуновську, поселила у своєму будинку у Варшаві кілька українських сімей, а виконавець ролі полковника Пшелуського Матеуш Косьцюкевич із синьо-жовтим прапором виступив із заявами на підтримку України.

«В нас великі мистецькі і тісні стосунки. Думаю, після перемоги в нас великі перспективи для спільного виробництва фільмів і співпраці», - зауважив Санін.

Читайте також: В Україні стартує інтерактивне шоу про зйомки фільму «Довбуш»

Фільм «Довбуш» режисера Олеся Саніна - пригодницько-історичний екшн, створений за підтримки Державного агентства з питань кіно. Головні ролі виконали Сергій Стрельніков, Олексій Гнатковський і Дарія Плахтій.

За пʼятнадцять тижнів прокату касові збори стрічки перевищили 68 млн гривень.

Як повідомлялося, фільм «Довбуш» здобув головну нагороду міжнародного кінофестивалю «ПТАХ».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-