Помер актор - перший темношкірий володар «Оскара» за роль другого плану

Помер актор - перший темношкірий володар «Оскара» за роль другого плану

Укрінформ
Американський актор - перший темношкірий володар «Оскара» за роль другого плану Луїс Госсетт-молодший помер у віці 87 років.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

Актор помер увечері в четвер у Санта-Моніці, штат Каліфорнія, повідомив його двоюрідний брат Ніл Госсетт, не вказуючи причину смерті.

Зазначається, що Госсет-молодший боровся із алкогольною та наркотичною залежністю. У 2010 році актор заявив, що хворий на рак простати, а у 2020 році він потрапив до лікарні через коронавірус.

Госсетт-молодший став третім темношкірим номінантом на кінопремію «Оскар» і першим її володарем за роль другого плану. Актор був нагороджений статуеткою у 1983 році за кращу чоловічу роль другого плану у фільмі «Офіцер і джентльмен», за яку також отримав премію «Золотий глобус».

Окрім цього, Госсет-молодший був удостоєний нагороди «Еммі» за роль другого плану в телесеріалі «Коріння».

Госсетт-молодший також грав і співав у телешоу, був зіркою Бродвейського театру у Нью-Йорку. Акторської майстерності Госсет-молодший навчався разом із Мерилін Монро, Мартіном Ландау та Стівом Макквіном в акторській студії, де викладав Френк Сілвера.

Актор був тричі у шлюбі, в нього залишилися двоє синів - рідний Саті та всиновлений Шаррон.

Як повідомляв Укрінфом, у віці 85 років помер британський актор кіносаги «Зоряні війни» та фільму «Шерлок Голмс» Майкл Калвер.

Кадр із фільму «Офіцер і джентльмен»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-