Гурт «СКАЙ» їде у концертний тур - збиратиме гроші на операції для військових

Гурт «СКАЙ» їде у концертний тур - збиратиме гроші на операції для військових

Укрінформ
Гурт «СКАЙ» проведе благодійні концерти в межах Національної програми «Врятуй кінцівку», покликану зменшити інвалідизацію військових.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Цей весняний концертний тур покликаний не лише подарувати світло, силу та натхнення нашим шанувальникам, а й зібрати на операції для наших поранених бійців. Наша ціль – допомагати військовим задля перемоги. Один концерт - одна операція - одна врятована кінцівка - один врятований захисник», - розповів фронтмен гурту «СКАЙ» Олег Собчук.

За інформацією гурту, починаючи з лютого 2022 року «СКАЙ» на своїх концертах зібрав і передав для ЗСУ та Сил оборони понад ₴24 мільйони. А цієї весни музиканти планують зібрати кошти на операції на кінцівках для п’ятьох бійців - на кожному окремому концерті пройде збір для одного військового, що є резидентом національної програми «Врятуй кінцівку», яку реалізує Міжнародний благодійний фонд «Здоровʼя українського народу».

Перший концерт вже відбувся в Миколаєві та зібрав повну залу. Наступні концерти пройдуть у Дніпрі – 18.03, Запоріжжі - 19.03, Хмельницькому - 29.03 та Івано-Франківську - 30.03.

Читайте також: Ліга українок Канади в Торонто передала кошти на дрони для ЗСУ

Під час першого концерту туру в Миколаєві були зібрані кошти на лікування бойової травми солдату Сергію Потану з 53-ї окремої механізованої бригади, який воював на Бахмутському напрямку, займався ремонтом техніки та отримав мінно-вибухове поранення під час мінометного обстрілу. Сергій потребує операції з ендопротезування лівого колінного суглоба.

18 березня на концерті в Дніпрі гурт збиратиме кошти на лікування бойової травми старшому лейтенанту Андрію Овсієнку зі 127-ї ОМПБ Сухопутних військ ЗСУ, який воював на напрямку Кремінна (Срібнянське лісництво) та отримав мінно-вибухове поранення під час обстрілу автоматичними мінометами «Васильок».

19 березня на концерті в Запоріжжі «СКАЙ» збиратиме кошти на лікування бойової травми солдату Максиму Даниленку з 15-го мобільного прикордонного загону Державної прикордонної служби України, який воював на Куп'янському напрямку та отримав вогнепальне поранення під час артилерійського обстрілу.

29 березня на концерті у Хмельницькому музиканти збиратимуть кошти на лікування бойової травми штаб-сержанту Олександру Шкарану з 17-ї окремої танкової бригади Сухопутних військ ЗСУ, який воював на Бахмутському напрямку та отримав мінно-вибухове поранення під час виконання бойового завдання, виходу з позицій.

Читайте також: Український вокальний ансамбль в Осло дав концерт на підтримку України

30 березня на концерті в Івано-Франківську рок-гурт збиратиме кошти на лікування бойової травми штаб-сержанту Миколі Гундару – прикордоннику Донецького загону, відділу прикордонної служби «Сартана», який виконував бойове завдання в Маріуполі та отримав шість кульових поранень в різні частини тіла під час міських боїв.

Як повідомляв Укрінформ, Україна та польські партнери створять центр протезування та реабілітації для ветеранів, які постраждали внаслідок російської агресії.

Фото з сайту ukr.radio

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-