Український детектив «Ля Палісіада» став доступним у національному онлайн-кінотеатрі

Український детектив «Ля Палісіада» став доступним у національному онлайн-кінотеатрі

Укрінформ
У національному онлайн-кінотеатрі Sweet.tv. відбулася премʼєра іронічного детективу режисера Філіпа Сотниченка «Ля Палісіада», відтепер стрічка доступна для перегляду на платформі.

Про це Державне агентство з питань кіно повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Відповідно до сюжету, судовий психіатр Олександр і його товариш, слідчий Ільгар, розслідують убивство свого колеги. Трьох чоловіків пов’язувала спільна робота, давня дружба і почуття до однієї жінки.

Як повідомлялося, «Ля Палісіада» – це дебютний повнометражний фільм члена Української кіноакадемії Філіпа Сотниченка. Головні ролі виконали Андрій Журба та Навруз Пашаєв.

Створена стрічка за підтримки Держкіно, події в ній розгортаються у 1996 році – за п'ять місяців до запровадження в Україні мораторію на смертну кару.

Читайте також: Фільм «Смак Свободи» за тиждень прокату зібрав ₴1,6 мільйона - Держкіно

«Ля Палісіада» була представлена на 29-му Міжнародному кінофестивалі в Сараєво (Боснія та Герцоговина) в категорії ігрових повнометражних фільмів. Стрічка принесла Сотниченку найвищу нагороду фестивалю – «Серце Сараєво» – за найкращу режисуру. Також фільм здобув головну нагороду Туринського кінофестивалю.

На екрани кінотеатрів «Ля Палісіада» вийшла 11 січня. Касові збори стрічки за неповні три тижні прокату перевищили 1,3 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-