Роман Поланскі постане перед судом за ймовірне зґвалтування дівчинки-підлітка

Роман Поланскі постане перед судом за ймовірне зґвалтування дівчинки-підлітка

Укрінформ
Культовий режисер Роман Поланскі постане перед судом у Лос-Анджелесі у справі про зґвалтування дівчинки-підлітка.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Поланскі звинувачують у зґвалтуванні, сексуальному насильстві та навмисному завданні сильних емоційних переживань підлітку через можливий інцидент у 1973 році. Він постане перед цивільним судом у Лос-Анджелесі, штат Каліфорнія, у серпні 2025 року.

У вівторок адвокат Глорія Оллред з’явилась на пресконференції разом із жінкою, на ім'я Джейн Доу, яка заявила, що Поланскі зґвалтував її у 1973 році, коли вона була неповнолітньою.

Читайте також: Експомічниця Віна Дізеля звинуватила його в сексуальному насильстві

За словами ймовірної жертви, інцидент стався у будинку режисера у Лос-Анджелесі. Доу стверджує, що не давала згоди на інтимні стосунки із Поланскі, однак він проігнорував відмову.

Зазначається, що Доу вперше висунула звинувачення проти Поланскі у 2017 році. Торік вона знову подала позов відповідно до змін у законі штату Каліфорнія, які надають жертвам сексуального насильства над дітьми більше часу для подання позовів проти кривдників.

Доу сказала, що їй знадобилося «дуже багато часу», щоб вирішити подати позов проти Поланскі, і додала, що хоче «добитися справедливості та відповідальності».

Режисер відомих фільмів «Піаніст» та «Дитина Розмарі», Поланскі раніше отримував кілька звинувачень у сексуальному насильстві. Зокрема у період між 2017 та 2019 роками чотири жінки подали проти нього відповідні позови.

Читайте також: Жерар Депардьє віддає свій Орден Почесного легіону міністерці культури

Як повідомлялося, у січні французький актор Ален Делон подав у суд позов до свого сина Антоні за наклеп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-