Вийшов мініфільм про поліцейського, який допоміг вивезти матеріали для «20 днів у Маріуполі»

Вийшов мініфільм про поліцейського, який допоміг вивезти матеріали для «20 днів у Маріуполі»

Укрінформ
У Мережі виклали мініфільм про заступника начальника відділу поліції Донеччини Володимира Нікуліна - одного із головних героїв документального фільму «20 днів у Маріуполі», який допоміг вивезти з обложеного міста відеоматеріали, що лягли в основу стрічки.

Інтерв'ю з Нікуліним опубліковане на Ютуб-каналі МВС, передає Укрінформ.

«Правда - це така ж зброя, і мої друзі завдали правдою великий удар по окупантах. І для мене найбільша нагорода, що світ пам'ятає Маріуполь», - сказав Нікулін.

Правоохоронець розповів, як допомагав медійникам, які тоді перебували у Маріуполі. Журналістів ховали у підвалі поліцейського управління, годували і возили до єдиного місця, де був інтернет, щоб вони могли передавати зняті матеріали.

«Я розумів, що у такому місці міжнародні журналісти потребують допомоги... У тій ситуації у Маріуполі, коли ми розуміли, що перебуваємо в облозі, в оточенні, що росіяни руйнують місто, знищують людей, висвітлення цього, допомога журналістам... це дуже важливо», - зазначив поліцейський.

На його переконання, світ мав бачити, що Маріуполь чинить опір.

Читайте також: Фільм «20 днів у Маріуполі» обов'язковий до перегляду - посол США в Україні

«І я сподіваюся, що цей фільм («20 днів у Маріуполі» - ред.) буде нагадувати про нашу країну, що він буде нагадувати про трагедію наших міст і саме про трагедію у Маріуполі, яка була на початку цієї страшної війни», - сказав Нікулін.

Як повідомлялося, уперше в історії українська стрічка «20 днів у Маріуполі» режисера Мстислава Чернова здобула премію «Оскар» у номінації «Найкращий документальний фільм».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-