Лауреатом премії імені Леся Курбаса став режисер Артем Вусик

Лауреатом премії імені Леся Курбаса став режисер Артем Вусик

Укрінформ
Лауреатом премії імені Леся Курбаса у 2024 році став режисер Артем Вусик за постановку «Веселка на Салтівці».

Про це повідомляє пресслужба Державного агентства з питань мистецтв та мистецької освіти, передає Укрінформ.

"Нещодавно в Держмистецтв відбулось засідання Комітету з присудження премії, на якому і було обрано цьогорічного лауреата. Члени Комітету шляхом відкритого голосування визначили лауреатом премії українського режисера Артема Вусика. Нагорода присуджується за постановку вистави-концерту «Веселка на Салтівці», прем’єра якої відбулась у листопаді 2023 року", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Фільм «20 днів у Маріуполі» отримав премію BAFTA

Артем Вусик – засновник незалежного театру «Нафта», режисер та єдиний актор цієї вистави. Сама ж постановка стосується повномасштабної війни та є музичною сюрреалістичною трагікомедією про життя митця, його досвід війни і найбільший житловий масив України – Салтівку. Цей район зазнав значних руйнувань у Харкові після початку повномасштабного вторгнення Росії. «Веселка» пропонує «переосмислити стереотипи» та розгледіти «поетичність району, який вважається хуліганським».

Як відомо, Премія імені Леся Курбаса присуджується щорічно і вручається у лютому до дня народження видатного українського режисера. Сума премії складає 20 тисяч гривень.

Фото з соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-