Вийшов український трейлер фільму «Прісцилла» про дружину Елвіса Преслі

Вийшов український трейлер фільму «Прісцилла» про дружину Елвіса Преслі

Відео
Укрінформ
11 січня на великі екрани українських кінотеатрів вийде біографічна драма «Прісцилла».

Про це Укрінформу повідомили в кінокомпанії «Артхаус Трафік».

«Це нова картина Софії Копполи — лауреатки Премії «Оскар» (за сценарій до фільму «Труднощі перекладу»), також відомої за стрічками «Цнотливі самогубиці» та «Марія-Антуанетта», зауважили в кінокомпанії.

Українська прем’єра стрічки відбулася на 7-му Київському тижні критики.

«Прісцилла» ввійшла в добірки найкращих стрічок року від авторитетних світових видань, зокрема, Time, Associated Press, The New Yorker, Harper's Bazaar та інших.

Сюжет картини розпочинається з неочікуваного знайомства з Елвісом Преслі, яке перевертає життя юної Прісцилли. Король рок-н-ролу оточує її увагою, вишуканими подарунками... і стінами свого палацу. Дівчина навіть не мріяла про весілля з кумиром мільйонів, та невдовзі вони стають головною парою Америки. Але чим обернеться це солодке й безтурботне життя?

Фільм заснований на реальних подіях із життя зіркового подружжя, описаних у мемуарах Прісцилли Преслі «Елвіс і Я». Сама ж авторка і колишня дружина Короля рок-н-ролу стала виконавчою продюсеркою картини.

Прісциллу на екрані втілила Кейлі Спені («Погані часи в Ель-Роялі»), яка за цю роль здобула Кубок Вольпі Венеційського міжнародного кінофестивалю, де відбулася світова прем’єра стрічки. У попередні роки цю нагороду отримували Кейт Бланшетт («Тар»), Пенелопа Крус («Паралельні матері»), Емма Стоун («Ла-ла Ленд») та інші. Акторка потрапила до списку «30 до 30» від Forbes — переліку успішних осіб до 30 років. Днями акторка також отримала номінацію на «Золотий глобус» за Найкращу жіночу роль у драматичному фільмі.

Роль Елвіса Преслі виконав актор Джейкоб Елорді, відомий за серіалом «Ейфорія».

Читайте також: Вийшов трейлер фільму «Годзілла проти Конга: Нова імперія»

Над створенням фільму працювала зіркова команда професіоналів. Оператор — Філіпп Ле Сурд, номінант премії «Оскар» за роботу в картині «Великі майстри» Вонга Карвая. Продакшен-дизайном займалася Тамара Деверелл, відома співпрацею з режисером Ґільєрмо дель Торо — зокрема, нещодавнім серіалом від Netflix «Кабінет курйозів» та стрічкою «Алея жаху», за яку вона отримала номінацію на «Оскар». Костюми для фільму створила Стейсі Баттат — вже постійна дизайнерка у фільмах Софії Копполи («Елітне суспільство», «Фатальна спокуса», «Остання крапля»).

Картина отримала переважно позитивні відгуки кінокритиків і глядачів. Оцінка фільму на IMDb становить 7,1 із 10. Рейтинг на платформі Rotten Tomatoes — 82% із відзнакою «Сертифікована свіжість», яка присуджується фільмам із найкращими рецензіями.

Читайте також: Вийшов офіційний трейлер фільму «Як там Катя?»

Газета Los Angeles Times назвала «Прісциллу» у своїй рецензії «Найкращим фільмом Софії Копполи за останні роки», профільне видання Variety описало її як «Пронизливо чесну драму», а журнал Time нарік картину «Просто неймовірною».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-