Помер зірка фільмів «Історія кохання» та «Паперовий місяць» Раян О’Ніл

Помер зірка фільмів «Історія кохання» та «Паперовий місяць» Раян О’Ніл

Укрінформ
Зірка Голлівуду 70-х років Раян О’Ніл, відомий за ролями у фільмах «Історія кохання» та «Паперовий місяць», помер у віці 82 років.

Про це про смерть актора повідомив в Інстаграмі його син Патрік О’Ніл, передає Укрінформ.

«Сьогодні мій тато мирно відійшов у вічність в оточенні люблячої команди, яка підтримувала його і любила так само, як він любив нас», – написав О’Ніл-молодший.

У Раяна О'Ніла раніше діагностували два онкозахворювання: у 2011 році в нього виявили хронічний лейкоз, а у 2012-му – рак простати.

Раян О'Ніл народився 20 квітня 1941 року в Лос-Анджелесі. Кар'єру у кіно розпочав як дублер і каскадер. З 1960 року став зніматися на телебаченні як актор. Він грав у серіалах «Недоторканні», «Театр «Дженерал Електрик», «Залиш це Біверу», «Пейтон Плейс» тощо.

Світова популярність прийшла до О’Ніла у 1970 році, коли він зіграв головну роль у фільмі «Історія кохання». За цю роботу актор був номінований на премії «Золотий глобус» і «Оскар».

Разом зі своєю десятирічною дочкою Татум О'Ніл він зіграв у фільмі «Паперовий місяць» (1973) режисера Пітера Богдановича. За цю роль дівчинка здобула "Оскар", ставши наймолодшою ​​акторкою, яка коли-небудь отримувала цю премію.

О’Ніл також зіграв головну роль у фільмі режисера Стенлі Кубрика «Баррі Ліндон» у 1975 році.

Актор був двічі офіційно одружений, він мав чотирьох дітей.

Як повідомлялося, 17 березня на 60-му році життя помер американський актор Ленс Реддік, який знявся у франшизі “Джон Вік” та серіалах “Дроти” та "CSI: Місце злочину Маямі".

Фото: Ron Galella/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-