В Івано-Франківську готують театралізовані екскурсії «Шляхами підпілля ОУН»

В Івано-Франківську готують театралізовані екскурсії «Шляхами підпілля ОУН»

Укрінформ
В Івано-Франківську театр-студія «Жива історія» готує театралізовані екскурсії «Шляхами підпілля ОУН». Для шанувальників історії «оживуть» легендарні постаті визвольного руху.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила художній керівник театру-студії «Жива історія» Тетяна Зарецька.

«Для патріотів і тих, хто хотів би глибше пізнати визвольний змах українського народу 1940-50 років, в Івано-Франківську проведемо першу театралізовану екскурсію «Шляхами підпілля ОУН». Це буде історична достовірність, драматична виразність визвольної боротьби у розповідях, інсценівках і діалогах. Оживуть легендарні постаті визвольного руху, як знані, так і невідомі. На екскурсії побачать провідника «Роберта», референта СБ ОУН «Митаря», Миколу Твердохліба «Грома» з дружиною Ольгою Герасимович та Василя Бандеру з дружиною Марією. Це рідний брат провідника (Степана Бандри – ред.), який був заарештований нацистами у вересні 1941 року», - зазначила Зарецька.

За її словами, екскурсії готують 10 акторів, які познайомлять туристів з 10 історичними локаціями міста.

«Образи створювала я на основі історичних консультацій, довідок, вивчення життєпису, кримінальних справ. Моя героїня – Стефанія Процак, подруга «Марта» - розвідниця УПА, і поведе наших туристів та симпатиків вулицями «по зв’язку», аби вони теж могли включитись у боротьбу за Українську соборну самостійну державу», - додала Зарецька.

Читайте також: У Чернівцях до Дня туризму провели нічну театралізовану екскурсію

Екскурсії пройдуть 7 і 8 жовтня, розпочнуть від площі Шептицького.

«Буде 10 артистів, 10 героїв, 10 локацій і Декалог українського націоналіста», – запевняє Зарецька.

Василь Андрійович Бандера — учасник національно-визвольних змагань, член ОУН, син Андрія Бандери, брат Степана Бандери. В 1941 році працював у відділі пропаганди ОУН у Станіславі, де у грудні 1941 з дружиною Ґлодзінською-Бандерою був заарештований. Після допитів, які проводив сам шеф станіславського ґестапо Кріґер, був відправлений до нацистського табору Аушвіц, де його закатували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-