Ліна Костенко підписала книгу для харків’янки, яка виходила на пікет проти виступу Лободи

Ліна Костенко підписала книгу для харків’янки, яка виходила на пікет проти виступу Лободи

Фото
Укрінформ
Письменниця та поетеса Ліна Костенко підписала й подарувала книгу студентці з Харкова Дарині Вдовенко, яка влітку вийшла на одиночний пікет проти виступу Світлани Лободи.

Збірку “300 поезій” у вівторок в Харкові передали дівчині кореспонденти Укрінформу.

Книгу надало видавництво “Абабагаламага”, а авторка у дарчому написі побажала Дарині “щасливої долі і світлих обріїв буття”, а її рідному “Харкову - відродження”.

Дарина повідомила, що цього літа вступила до Харківської державної академії дизайну і мистецтв і навчається за спеціальністю “станковий живопис”. Зізнається, що й досі її подеколи впізнають, хоча про акцію не жалкує, увага суспільства все ж викликає суперечливі почуття.

Вона розповіла, що одразу ж після її протестної акції отримала величезну підтримку від українців. За кілька днів отримала багато подарунків - здебільшого книг, а також солодощі. Книги, зокрема, подарували письменники Руслан і Людмила Горові, Андрій Кокотюха, Вахтанг Кіпіані.

“Дуже цікавою для мене стала книга про Марію Примаченко - з її життєписом і роботами. Це дуже красиве колекційне видання, яке подарував Олексій Данілов, секретар РНБО. Звичайно, була несподіванка. Ще маю подарунок від Любові Загоровської, укладачки книги “Моя УПА”, якою я цікавилася і якраз збиралася придбати”, - зазначила Дарина.

Читайте також: «Харків без Лободи»: 16-річна випускниця не вірить у «повагу», про яку заявила співачка

Наразі дівчина шкодує, що на прочитання всіх книг, які вона отримала в дар і купила влітку, не вистачає часу.

“Сконцентрована на навчанні. А ще намагаюся частіше відвідувати всілякі культурні заходи у Харкові, зокрема, виставки, бо, попри ракетні удари, які знову переживає місто, в нас відбувається багато цікавого”, - зауважує студентка.

Вона поділилася, що дуже хоче, аби навчання живопису проходило в офлайн-форматі.

“Звісно, у ситуації з Харковом, це бажання нероздільне з мрією про перемогу України. Бо лише після перемоги ми можемо повернутися до звичного формату навчання та життя загалом”, - говорить Дарина.

Як повідомлялося, 25 червня 16-річна Дарина Вдовенко прийшла на виступ Світлани Лободи в харківському саду ім. Шевченка з плакатом “Харків без Лободи”. Попри те, що співачка чіпала дівчину за плечі, волосся, запитувала, хто заплатив дівчині за протест і говорила, що з такими немає сенсу спілкуватися, Дарина не припинила свою одиночну акцію.

Після концерту дівчина назвала поведінку співачки неприйнятною. Лобода ж у соцмережах заявляла, що поважає позицію харків’янки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-