Світова прем’єра стрічки «Степне» відбудеться на кінофестивалі в Локарно

Світова прем’єра стрічки «Степне» відбудеться на кінофестивалі в Локарно

Укрінформ
На кінофестивалі в швейцарському Локарно, який проходитиме з 2 по 12 серпня, відбудеться світова прем’єра стрічки “Степне” української режисерки Марини Вроди.

Як передає Укрінформ, про це Державне агентство України з питань кіно повідомляє у Фейсбуці

“Показ фільму “Степне” режисерки Марини Вроди відбудеться в рамках Міжнародного конкурсу 76-го кінофестивалю Локарно у Швейцарії”, - йдеться у повідомленні.

У Держкіно зазначили, що в категорії представлені 17 картин.

Стрічка “Степне» - це історія кількох днів життя літнього чоловіка, який приїжджає в українське село Степне, щоб доглядати за своєю матір‘ю. 

За сюжетом, перед самою смертю мати розповідає йому про набір речей, закопаних у сараї, що повернуть головного героя у спогади та змусять згадати про колишні мрії та все, чого він жадав, проте так і не досяг.

Читайте також: Фільм «Довбуш» випустив офіційний постер

Головні ролі у фільмі виконали Олександр Максяков, Ніна Антонова, Олег Примогенов і Радмила Щеголева. 

Стрічку створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно та знято спільно з Німеччиною, Польщею і Словаччиною.

Як повідомляв Укрінформ, Документальний фільм "Правило двох стін" про українських митців в умовах війни, який навесні 2022 року знімали у Львові, отримав спецнагороду на міжнародному кінофестивалі Tribeca Festival.

Фото: Держкіно

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-