Підрив Каховської ГЕС: Штати оцінюють, що переселення потребують 20 тисяч людей

Підрив Каховської ГЕС: Штати оцінюють, що переселення потребують 20 тисяч людей

Укрінформ
В адміністрації США оцінюють, що повінь внаслідок підриву греблі на Каховській ГЕС створює комплексні загрози, а також негайного переселення близько 20 тисяч людей.

Про це заявив у середу під час брифінгу в Вашингтоні заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Зазначу, що 16 тисяч жителів постали перед прямим ризиком повені в результаті пошкодження та руйнування, причому близько 20 тисяч людей потребують переселення»,- зауважив представник Держдепу.

Він пояснив, що повінь загрожує не лише будинкам, фермам та цивільним громадянам, але й створює додаткову проблему для підтримки безпеки на Запорізькій АЕС та навколо неї, а також суттєво ускладнює водопостачання на півдні України, включно з Кримом.

«Це додатково впливає на стабільність національного енергопостачання та загрожує екологічним системам і продовольчій безпеці»,- додав представник Держдепу.

Читайте також: Байден - про підрив Каховської ГЕС: Ми допоможемо Україні

Він також підкреслив, що, зі свого боку, Сполучені Штати безпосередньо взаємодіють з українською стороною в питаннях, яку допомогу можна надати у зв’язку з вимушеним переміщенням людей.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. На правобережжі Херсонської області в зоні лиха опинилися близько 16 тисяч людей. Із небезпечних місць розпочалася евакуація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-