На Кінбурнському півострові другу добу горять ліси

На Кінбурнському півострові другу добу горять ліси

Відео
Укрінформ
Лісові масиви Кінбурнського півострова, розташованого у межах Херсонської та Миколаївської областей, другу добу потерпають від пожеж. Також до Кінбурнської коси наближається загроза підтоплення.

Про це повідомляє пресслужба ДП «Ліси України» у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Місцеві мешканці передають інформацію про пожежу в лісових масивах на Кінбурнському півострові, яка триває вже другу добу. Клуби диму також видно з узбережжя Очаківської громади», - йдеться в повідомленні.

Відео: ДП "Ліси України"

Також у держпідприємстві повідомляють про неможливість гасіння загорянь через викрадення окупантами спецтехніки. Наразі обсяги пожеж, що сталися на території державних лісництв регіону протягом 2022-2023 років, встановити неможливо.

Крім того, до Кінбурнської коси наближається загроза підтоплення від наслідків підриву росіянами дамби Каховської ГЕС. Значна частина півострова перебуває нижче рівня моря.

Читайте також: Через підрив Каховської ГЕС затопило Нижньодніпровський національний парк

В ДП вважають, що затопленими можуть бути близько 1 тис. га лісів. За останньою інформацією, під водою опинилися 1,5 м берегової лінії.

Разом з Херсонською областю затоплено понад 56 тисяч га лісів.

Як повідомлялося, начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім 6 червня зазначав, що підтоплення Кінбурнськоі коси не буде, «може (теоретично) підтопити дорогу і тимчасово півострів стане островом».

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-