Історична драма «Щедрик» вже зібрала у прокаті майже ₴11 мільйонів

Історична драма «Щедрик» вже зібрала у прокаті майже ₴11 мільйонів

Укрінформ
Касові збори історичної драми «Щедрик» режисерки Олесі Моргунець-Ісаєнко за тринадцять тижнів прокату в Україні становлять 10 884 386 млн грн.

Повідомлення про це та відповідну інфографіку опублікувало Державне агентство з питань кіно у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

“Тринадцять тижнів прокату в Україні, тисячі глядачів по всьому світу та рекорд прокату завдяки підтримці глядачів отримала історична драма «Щедрик»”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що стрічку подивилися 86 381 глядач на 3 408 кіносеансах. Також повідомляється, що фільм став другим за касовими зборами серед українських драм у прокаті за часів незалежності, і поступився лише картині «Поводир».

«Актуальність теми фільму об’єднала велике ком’юніті однодумців, тих, хто щиро любить Україну, хоче знати її історію та пам’ятати усі випробування на шляху до жаданої незалежності», - зауважили у Держкіно.

Згідно з повідомленням, «Щедрик» також показали на спецпоказах у США, Ізраїлі, Ірландії, Великій Британії, Південній Кореї та Швеції.

Читайте також: У Празі відбувся показ документального фільму «Щедрик проти русского міра»

Фільм створено компанією «Ама Віжн» у співпраці зі Stewopol за фінансової підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України та інформаційної підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Як повідомляв Укрінформ, посольство України анонсувало у липні всеяпонський показ української історичної драми «Щедрик», що відбудеться 7 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-