Помер гітарист гурту АВВА

Помер гітарист гурту АВВА

Укрінформ
Гітарист шведського музичного попгурту «АВВА» Лассе Велландер помер після короткої боротьби із раком, повідомила його родина.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

«Нещодавно Лассе захворів на рак і вранці у Страсну п’ятницю (7 квітня - ред.) помер в оточенні своїх близьких», - йдеться у заяві, опублікованій на сторінці гітариста у Фейсбуці у неділю.

Гітарист вперше провів музичну сесію із легендарним гуртом «АВВА» в жовтні 1974 року, коли були записані пісні «Intermezzo No.1» та «Crazy World».

Незабаром Велландер став головним гітаристом і гастролював із гуртом у 1975, 1977, 1979 та 1980 роках.

Він з’являвся у кількох альбомах гурту, зокрема у концептуальному альбомі «Chess», двох альбомах «Gemini» та у саундтреках до двох частин фільму «Mamma Mia», а також в альбомі «Voyage», який було випущено у листопаді 2021 року.

За свою кар’єру Велландер випустив сім студійних альбомів, два з яких увійшли до 40 найкращих альбомів, повідомляється на вебсайті «АВВА».

У 2005 році він отримав Меморіальну нагороду Альбіна Хагстрьома (The Albin Hagström Memorial Award) від Шведської королівської академії музики, а у 2018 році – престижну спеціальну нагороду Спілки музикантів Швеції «Studioräven Award».

Як повідомляв Укрінформ, помер 81-річний актор Майкл Лернер, який отримав номінацію «Оскар» як найкращий актор другого плану за роль у психологічній комедії «Бартон Фінк».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-