Держмистецтв опублікувало список претендентів на композиторську премію імені Лятошинського

Держмистецтв опублікувало список претендентів на композиторську премію імені Лятошинського

Укрінформ
Цьогоріч за музичну премію імені  Б. М. Лятошинського змагатимуться п’ять композиторів. 

Про це повідомляє пресслужба Державного агентства з питань мистецтв і мистецької освіти на сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

Зазначається, що з ораторією «Великого бажайте» на тексти «Заповіту» патріарха Йосипа Сліпого у конкурсі візьме участь композитор Ігор Щербаков. Водночас Олена Кривуля презентує твір «Concerto grosso», а Валерій Марченко — сюїту «Родинне коло» для тромбону і фортепіано.

Читайте також: Літературну премію Василя Симоненка цьогоріч не вручатимуть

Із хоровою музикою - симфонією-перформансом «Осяяні чорним сонцем» -  за премію змагатиметься Євген Петриченко. А композиторка Кіра Майденберг-Тодорова представить на суд журі кантату «Люба моя…» за поезією Валерії Жигаліної та міні-моноопери «Conversation and mission of saint Paul», «Jellyfish». 

Як зауважують у відомстві, про результати роботи Комітету громадськість повідомлять на офіційному сайті Держмистецтв та на сторінках у соціальних мережах.

Премія імені Бориса Лятошинського присуджується щороку в січні професійним композиторам за видатні досягнення у сфері професійної композиторської творчості

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-