Кінолипень: Повернення Середюків, утомлений бог грому і найкращий друг суперлюдини

Кінолипень: Повернення Середюків, утомлений бог грому і найкращий друг суперлюдини

Укрінформ
Фільми, що виходять в прокат у найдраматичніший липень сучасної української історії, пронизані душевними муками, які охоплюють і студентку медичного факультету, і скандинавського громовержця, і ветеранів плаща та кинджала.

З 7 липня

Скажені сусіди

Продовження трилогії «Скажене весілля» мало вийти у березні як телесеріал (формат, слід зазначити, який найбільше відповідає художнім особливостям франшизи). Однак повномасштабне вторгнення військ росії змусило перенести прем'єру з такою до болю актуальною назвою. Тепер «Скажені сусіди» досить несподівано виходять у кінотеатральний прокат, перемонтовані у півторагодинну версію.

Отже, оскільки всі сини Василя Середюка вдало пов'язали себе шлюбними путами у попередніх стрічках, відправною точкою четвертої частини стає шлюб його сусідки, яка виходить заміж. У її новому обранцеві, якого він тепер змушений щодня бачити за сусіднім парканом, Василь упізнає свого мучителя-однокласника. Впоравшись із подивом і жахом, Василь сповнений рішучості помститися кривдникові, продемонструвавши йому, що він уже не такий безпорадний і кволий, як у дитинстві.

Постановником стрічки є Олег Борщевський, відомий як режисер «Dzidzio Контрабас».

Банши / Code Name Banshee

Хай яку долю приготувало нам Провидіння на тому світі, багато хто із нас розплачується за свої гріхи вже у цьому житті. Фільм Джона Кеєса розповідає про немолодих професійних убивць (Антоніо Бандерас і Джеймі Кінг), які втомилися від кровопролиття та небезпек і мріють піти на спокій. Але масштабна операція, в якій вони колись брали участь і яку благополучно пережили, проте не зуміли виконати як слід, з чиєїсь забаганки знову виникає у їхньому житті в образі найманця, який отримав завдання прибрати їх самих.

Режисер стрічки набув майже культової популярності низькобюджетними трилерами і бойовиками за участю популярних акторів, які не рятують його, втім, від насмішок і глузувань кінокритиків, як це сталося з найбільш відомими його фільмом (у ролях Джонатан Ріс-Дейвіс, Джон Малкович та Джуліан Сендз), знятим на піку пандемії і присвяченим тим, хто вижив під час жорстокого мору. 

З 14 липня

Найгірша людина у світі / Verdens verste menneske

Відомий норвезький режисер Йоахім Трієр (далекий родич датського колеги) представив у своїй новій стрічці виразний образ кризи ідентифікації, з якою бореться героїня (Ренате Рейнсве). На порозі тридцятиліття вона йде з медичного факультету заради занять фотографією і, розриваючи стосунки зі своїм коханим, які видавалися цілком щасливими, занурюється у новий роман. Проте ці зміни здаються лише зовнішніми проявами душевних метань, відчайдушних спроб знайти ґрунт під ногами, знайти місце у світі без очевидних талантів і нахилів, без чітких моральних орієнтирів.

Українська прем'єра стрічки, що була відзначена призом за кращу жіночу роль на Каннському МКФ та отримала номінації на «Оскар» у категоріях «Кращий неангломовний фільм» та «Кращий оригінальний сценарій», відбулася в рамках Одеського кінофестивалю.

Загублене місто / The Lost City

Американські режисери, брати Аарон та Адам Ні, знайомі аудиторії за фільмом 2015-го року «Банда грабіжників», осучасненої варіації пригод Тома Соєра та Гекльберрі Фінна, поставили пригодницьку комедію, в сюжеті якої вгадуються мотиви «Романа з каменем» Роберта Земекіса. У центрі розповіді - письменниця (Сандра Баллок), відома серією популярних жіночих романів про красеня-дослідника древніх цивілізацій Деша, яка переживає творчу кризу, неудачі в особистому житті і тугу за невдалою кар'єрою археолога. Такі настрої і у хлопця-моделі (Ченнінг Татум), який втілює Деша для зображень на обкладинках і страждає від зневаги з боку автора романів про його героя.

Можливість примирити мрії та реальність їм надає молодий мільярдер (Деніел Редкліфф), фантазер та самодур, який викрадає письменницю, щоб вона допомогла йому відшукати скарби загубленої у джунглях столиці забутого царства. Виконавець ролі Деша, який шукає її визнання, кидається на допомогу.

З 21 липня

Тор: Любов і грім / Thor: Love and Thunder

Новозеландець Тайка Вайтіті, відомий шанувальникам кіно насамперед за одним з найбільш оригінальних осмислень впливу тоталітарної пропаганди на особистість (і здатності особистості їй протистояти), «Кролику Джоджо», виявив себе і як успішний творець блокбастерів: його «Тор: Рагнарок» із «Кінематографічного всесвіту «Marvel» став найуспішнішим у прокаті й удостоївся найбільших похвал кінокритиків із трьох стрічок про скандинавського бога грому.

Погодившись поставити і четверту частину, Вайтіті показує Тора (Кріс Гемсворт) таким, що відчуває своєрідну кризу середнього віку після катаклізмів, які сколихнули всесвіт Marvel у фільмі «Месники: Фінал». Сповнений сумнівів у своїй спроможності як супергероя, Тор веде тихе відокремлене життя, в яке вносить сум'яття зустріч із колишньою коханою Джейн Фостер (Наталі Портман), що проходить болісне лікування від раку. Однак ще більшим випробуванням, яке змушує Тора повернутися до супергеройської практики, стає звістка про таємничого Горра (Крістіан Бейл), який з'явився з міжзоряних просторів і поклявся винищити усіх богів.

З 28 липня

DC: Ліга Суперулюбленців / DC League of Super-Pets

Собаки, білки, черепахи та інші супутники життя супергероїв, введені авторами мальованих історій, щоб надати їхнім персонажам більшої людяності, вийшли на авансцену подій в анімаційному фільмі Джареда Стерна та Сема Левіна після таємничого зникнення господарів. Крипто, пес Супермена, і Ейс, пес Бетмена, виявляють, що Ліга Справедливості у повному складі стала жертвою підступного бізнесмена та ученого Лекса Лютора (відомого шанувальникам кіно у виконанні Джина Гекмена та Кевіна Спейсі). Разом із вихованцями інших зниклих захисників закону та справедливості Крипто та Ейс організовують операцію з порятунку.

В озвучці «Суперулюбленців» взяли участь безліч зірок, серед яких Дуейн Скала Джонсон, Дієго Луна і Кіану Рівз, але, як можна припустити, дубляж не дозволить вітчизняній аудиторії отримати уявлення про їхню роботу.

Олександр Гусєв

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-