Україна долучилася до European Film Agency Directors association

Україна долучилася до European Film Agency Directors association

Укрінформ
Україна долучилася до European Film Agency Directors association (EFAD) - європейської асоціації, що об’єднує 35 національних кіно- та аудіовізуальних агентств. 

Про це повідомляє пресслужба Держкіно, передає Укрінформ.

Як зазначається, про це стало відомо під час виїзного пленарного засідання EFAD в межах Каннського кінофестивалю за участі українських представників – голови Держкіно Марини Кудерчук та виконавчої директорки Української кіноасоціації Вікторії Ярмощук, що розповіли про поточний стан української кіноіндустрії та можливості співпраці з нашою країною.

Представники EFAD оголосили ініціативи, запроваджені з метою підтримки України. Зокрема, EFAD і Національний центр кінематографії та анімації Франції (CNC), німецькі кінофонди (включно з національним фондом FFA), Нідерландський кінофонд (Netherlands Film Fund) і Кінофонд Люксембургу (Film Fund Luxembourg) зробили пожертви Міжнародній коаліції кінематографістів у зоні ризику (International Coalition for Filmmakers at Risk).

Коаліцією створено спеціальний "Надзвичайний фонд для режисерів" для допомоги кінематографістам, які перебувають у небезпеці через війну в Україні. Крім того, EFAD та Film Fund Luxembourg зроблять внесок до платформи Filmmakers for Ukraine, що допомагає українським кінематографістам знайти профільну роботу за кордоном.

Читайте також: У Каннах відбудеться благодійний вечір-аукціон на підтримку України - Держкіно

Також ішлося про ініціативи на підтримку українських кінопрофесіоналів з боку Польського кіноінституту (Polish Film Institute), Естонського кіноінституту (Estonian Film Institute), Естонської кінематографічної спілки (Estonian Cinema Union), Литовського кіноцентру (Lithuanian Film Centre), благодійної британської організації в сфері кіно BFI, Міністерства культури Італії.

«Засудивши вторгнення в Україну та висловивши свою солідарність з нашим народом, асоціація EFAD та її члени зробили конкретні кроки для надання підтримки українським кінопрофесіоналам як в Україні, так і в державах, де ті знайшли притулок. Ми надзвичайно цінуємо цю підтримку і дуже вдячні за отримане запрошення вступити до асоціації EFAD без сплати членських внесків на найближчі два роки, яким неодмінно скористаємося заради подальшого посилення співпраці між українською та європейською кіноіндустріями», - коментує голова Держкіно Марина Кудерчук.

European Film Agency Directors association (EFAD) охоплює країни Європейського Союзу, а також Ісландію, Норвегію, Республіку Північна Македонія, Чорногорію, Сербію, Швейцарію та Великобританію.

Читайте також: У Каннах відбулася премєра фільму Сухолиткого-Собчука «Памфір»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-