Сеітаблаєв про творчі плани після перемоги:

Сеітаблаєв про творчі плани після перемоги: "У мене мрій багато"

Укрінформ
Український актор і режисер, а нині боєць підрозділу ТрО Ахтем Сеітаблаєв після перемоги планує повернутися до розпочатих проєктів і реалізувати задумане.

Про це він сказав на брифінгу «Діячі української культури на захисті держави» в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«У мене мрій багато. По-перше, після нашої спільної перемоги, після повернення всіх окупованих територій станом на 2014 рік мрію продовжити те, на чому зупинився 23 лютого, тобто працюватиму над тими проєктами, по яких уже є підтвердження фінансування державними інституціями. Також є дві стрічки, фінансування яких було підтверджено приватними підприємцями. Створювати взагалі класно, відчуваєш повноту життя. В мене чотири курси студентів, зараз набираю ще один курс, акторський. Я - директор Кримського дому. Є чим займатися», - сказав Сеітаблаєв.

За його словами, ще 23 лютого він мав велику кількість творчих планів.

Читайте також: росіяни не вивчили історію: кримські татари завжди повертаються додомуСеітаблаєв

«Мій продакшн виграв декілька тендерів на створення чотирьох стрічок різних жанрів. Саме 23 лютого ми презентували розгорнутий трейлер нової стрічки «Мирний-21» на Зимовому кіноринку Одеського кінофестивалю. А 24 лютого вранці я відчув майже те, що й 27 лютого 2014 року, коли дізнався, що вночі розпочалася операція по окупації Криму», - згадав режисер.

За його словами, вже 25 лютого він разом із другом і колегою заслуженим артистом України Олексієм Тритенком пішов записатися до лав ЗСУ. Скрізь були величезні черги, і їм сказали, що вже все укомплектовано. Допоміг Сергій Костинський, який повідомив, що формується новий батальйон.

«Так ми потрапили до 206 батальйону 112 бригади Територіальної оброни міста Києва. Через 2 години отримали зброю і ще через годину були під Гостомелем, де провели свої перші дві доби. Потім керівництвом був призначений пресофіцером батальйону із завданням зробити інформаційну підтримку нашому батальйону. І для мене приємністю є те, завдяки нашій команді через 10 днів чудові світлини з’явилися в таких виданнях, як New York Times, The Times, на інформаційному ресурсі Reuters і так далі. І зараз ми ведемо з друзями і цю роботу, продовжуючи свою службу в місті Миколаєві», - зазначив режисер.

Як повідомляв Укрінформ, стрічку Ахтема Сеітаблаєва "Мирний-21" представлять на кіноринку Marché du Film 75-го Каннського кінофестивалю, який відкрився 17 травня.

Воєнна драма "Мирний-21" заснована на реальних подіях, які розгорнулися на сході України у червні 2014 року, та розповідає про Луганський прикордонний загін, бійців якого окупанти безрезультатно намагалися змусити зрадити свою країну.

Читайте також: Фільм «Чому я живий» здобув Золоту відзнаку кінофестивалю HOLLYWOOD GOLD AWARDS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-