Піккардійська Терція осучаснила стрілецьку пісню «Йде українське військо»

Піккардійська Терція осучаснила стрілецьку пісню «Йде українське військо»

Відео
Укрінформ
Вокальна формація «Піккардійська Терція» осучаснила прочитання знаної стрілецької пісні «Йде січове військо», написаної понад сто років тому Михайлом Гайворонським.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив художній керівник вокальної формації «Піккардійська Терція» Володимир Якимець.

«Уже понад два тижні кожен із нас бореться на різних фронтах: хтось – чергує на блокпості, хтось – волонтерить, хтось – допомагає біженцям, хтось - розливає бандерівське смузі. Але і як творчі люди ми не могли залишитися осторонь - і в музичний спосіб також висловили свою громадянську позицію. Ми наважилися замінити у пісні геніального автора Михайла Гайворонського слово «січове» на «українське»», - розповів Якимець.

Він наголосив, що Українське військо – це зараз усі: і наші мужні воїни, і безстрашна тероборона, і жертовні волонтери, і лікарі, і журналісти, і навіть добровольці міжнародного легіону, які з’їхалися до України з усього світу.

Окрім того, вокальна формація «Піккардійська Терція» дописала у пісні новий куплет: «Йде українське військо, звитяги година. Як поборем ворогів - все буде Україна!».

24 лютого президент росії путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-