Команда фільму «Носоріг» розпочинає благодійну акцію на підтримку української армії

Команда фільму «Носоріг» розпочинає благодійну акцію на підтримку української армії

Укрінформ
Команда фільму «Носоріг» режисера Олега Сенцова розпочинає благодійну акцію на підтримку української армії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє компанія «Артхаус Трафік».

«Починаючи з 24 лютого, 10 гривень з продажу кожного квитка на сеанси в усіх кінотеатрах країни, де показують стрічку, підуть на підтримку Благодійного фонду «Повернись живим», який допомагає українським ветеранам та військовим, що воюють на Донбасі», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, «Носоріг» – кримінальна драма про бурхливі 90-ті українського режисера Олега Сенцова. Історія фільму заснована на реальних подіях 90-х в Україні. Головний герой на прізвисько Носоріг потрапляє до кримінального світу і починає свій кривавий шлях, який приведе його зовсім не туди, куди він очікував.

Читайте також: У Києві відбувся допрем’єрний показ стрічки Сенцова «Носоріг»

Світова прем’єра фільму відбулася на 78-му Венеційському кінофестивалі в офіційній конкурсній програмі «Горизонти», українська – на Київському тижні критики. Стрічка Сенцова була визнана найкращою на Стокгольмському міжнародному кінофестивалі, а права на онлайн-прем’єру придбав стрімінговий сервіс Netflix.

В «Артхаус Трафік» нагадали, що перед прем'єрою «Носорога» на Венеційському кінофестивалі команда фільму провела акцію на підтримку політв’язнів у Російській Федерації та в окупованому Криму.

«Повернись живим» – це багатоцільова громадська організація, яка складається з благодійного фонду по допомозі армії, навчального відділу для військових, ветеранського відділу, аналітичного центру та нішевого медіа. Всі кошти, що надходять на рахунки Благодійного фонду, використовуються виключно на потреби армії.

У широкий український прокат «Носоріг» вийшов 17 лютого. "За перший вікенд фільм зібрав 3 689 711 гривень", - повідомили в "Артхаус Трафік".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-