22 лютого: народний календар і астровісник

22 лютого: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні можна сміливо братися за нові починання

Православна церква вшановує пам'ять мученика Никифора Антіохійського і преподобного Панкратія Печерського. Святий Никифор помер мученицькою смертю за Христову віру у 257 році. Він мужньо переміг страх смерті та спокуси відступництва від святої віри.

Преподобний Панкратій жив у XIII столітті і був ієромонахом Печерського монастиря. Він мав дар чудотворення: зціляв хворих молитвою, постуванням і помазанням єлеєм. Його мощі спочивають у Дальніх печерах Києво-Печерської Лаври.

Народні прикмети. Багряний захід – до снігопаду.

Темна ніч без зірок – до ранньої весни.

Якщо гілки на деревах гнуться від снігу, то рік буде врожайним.

Іменинники: Петро, Никифор, Геннадій, Інокентій.

22 місячний день. Місяць у знаку Скорпіон. Час прийняття відповідальних рішень. Можна сміливо братися за нові починання, розробляти бізнес-плани майбутніх проектів та покладати на себе всілякі зобов'язання – на все вистачить сил.

Спілкування з партнерами та товаришами по роботі пройде в позитивному руслі. В особистих відносинах – це час зближення та романтики на найвищому рівні.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1929 році: -25,0°С, а найтеплішим у 1990-му: 12,7°С.

Геомагнітна ситуація. Низька геомагнітна активність. Незначні збурення.

Фази Місяця. Місяць, що спадає. Третя чверть. Освітленість становить 67 відсотків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-