21 лютого: народний календар і астровісник

21 лютого: народний календар і астровісник

Укрінформ
Зірки радять присвятити час фізичному загартуванню

Сьогодні Міжнародний День рідної мови. Він був встановлений ЮНЕСКО понад 20 років з метою привернути увагу до проблеми збереження мов, адже половині із 6000 розмовних мов світу нині загрожує зникнення.

А православна церква вшановує пам’ять святого Захарія Серповидця, одного із дванадцяти малих пророків. Він передбачив в'їзд Ісуса Христа до Єрусалима на віслюкові, зраду Юди за 30 срібняків й переслідування християн ще за 500 років до Різдва Христового. У народі вважалося, що цього дня необхідно поточити ножі, бо тоді весь рік у хаті буде благополуччя й достаток.

Народні прикмети. Гусак ляскає крилами, купається в снігу – до відлиги.

Дим з труби стелиться по землі – буде снігопад.

Якщо гілки дерев обліплені інеєм, це означає, що влітку буде багато меду.

Іменинники: Олександр, Андрій, Петро, Семен, Сергій, Степан, Федір.

21-22 місячний день. Місяць у знаку Терези. День творчої та фізичної активності. Непоганий і досить плідний час для ділового співробітництва, заснованого на взаєморозумінні. Корисною буде колективна робота, а всілякі подорожі й мандрівки подарують тільки позитивні емоції. Прекрасний період для звільнення від шкідливих звичок. На часі фізичні тренування, водні процедури і повітряні ванни.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1929 році: -22,1°С, а найтеплішим у 1977-му: 8,4°С.

Геомагнітна ситуація. Низька геомагнітна активність. Незначні збурення.

Фази Місяця. Місяць, що спадає. Третя чверть. Освітленість становить 77 відсотків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-