15 лютого: народний календар і астровісник

15 лютого: народний календар і астровісник

Укрінформ
Зірки радять уникати будь-яких надмірностей

Православна церква святкує Стрітення Господнє. Назва Стрітення у старослов’янській мові означає “зустріч” або ж “радість”. І отримало свято таку назву через те, що у цей день новонароджений Ісус Христос зустрівся з праведником Симеоном і пророчицею Анною, коли його принесли в Єрусалимський храм. Саме вони впізнали у малюкові нового Месію.

У народі вірили, що на Стрітення зима вирушає туди, де було літо, а літо – туди де була зима. По дорозі вони зустрічаються та сперечаються між собою. Хто переможе у суперечці, той і залишиться господарювати.

Народні прикмети. Яка погода на Стрітення – такою і весна буде.

Відлига у цей день – до ранньої і теплої весни.

Якщо мете сніг, то хліб вродить.

Іменинники: Василь, Гаврило,  Семен, Афанасій, Роксолана.                                              

15-16 місячний день. Місяць у знаку Лев. День спокус. Важливо бути уважним до себе, обережним у всьому і дотримуватися внутрішнього спокою. Не давайте себе спровокувати, контролюйте себе і не піддавайтесь спокусам. Слід побути в тиші та усамітненні. Уникайте будь-яких надмірностей. Дуже велика ймовірність ускладнення стосунків із близьким оточенням.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1911 році: -27,3°С, а найтеплішим у 1997-му: 7,8°С.

Геомагнітна ситуація. Низька геомагнітна активність. Незначні збурення.

Фази Місяця. Місяць, що зростає. Друга чверть. Освітленість становить 98 відсотків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-