Українців закликають 14 лютого долучитися до Всесвітнього дня книгодарування

Українців закликають 14 лютого долучитися до Всесвітнього дня книгодарування

Укрінформ
Видавництво «Ранок» закликає українців 14 лютого долучитися до Всесвітнього дня дарування книжок і всеукраїнського флешмобу.

Про це Укрінформу повідомили у команді «Ранку», що є ініціатором акції на підтримку свята.

«14 лютого - Міжнародний день книгодарування, що активно відзначається у всьому світі з 2012 року. Офіційно цей день можна назвати Днем закоханих у книжки. Проте, якщо про День Святого Валентина відомо всім українцям, то про День дарування книг майже ніхто не знає. Ми маємо амбітну мету – популяризувати в Україні Всесвітній день дарування книг, щоб привернути увагу до важливості читання та запровадити в Україні нову традицію - дарувати на Валентина книжки», - йдеться у повідомленні.

Ініціатори підкреслюють, що книга сьогодні є надважливим соціальним продуктом, а підтримка української книги є питанням національної безпеки. Саме книжки закладають базові цінності світогляду, формують особистість, будують потужний культурний простір.

«Просимо вас долучитися до святкування Всесвітнього дня дарування книг: надати інформаційну підтримку та розказати українцям про це чудове свято; підтримати нашу ідею та взяти участь у всеукраїнському флешмобі до Всесвітнього дня дарування книг. Разом ми можемо запровадити новий культурний тренд, коли дарувати книжки на Валентина стане доброю традицією», - закликають у «Ранку».

Читайте також: Визначили претендентів на премію імені Гоголя

Видавці зазначають, що взяти участь у флешмобі можна вже зараз і зробити це дуже просто: треба подарувати книгу - другу, коханій людині, дитині, колегам, також можна подарувати книгу бібліотеці свого міста, дитячому садочку або тому, кому ця книга дійсно потрібна; зробити фото з подарунковою книгою; завантажити пост про це на своїй сторінці з гештегом #даруй_книгу та #Всесвітній_День_Дарування_Книг; передати естафету далі - друзям, близьким, знайомим (потрібно тегнути їх у пості).

Також організатори акції нагадали, що історія свята розпочалася з традиції в родині американської книжкової блогерки Еммі Бродмур, де на День усіх закоханих дарували одне одному книги, а черговий День святого Валентина вона вирішила відзначити, подарувавши книги не лише синові, а й бідним дітям. Водночас блогерка поділилася ідеєю акції з читачами, після чого ініціатива почала стрімко поширюватися, її підхопили активісти по всьому світові.

Фото: Facebook/ #Всесвітній_день_дарування_книг

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-