10 лютого: народний календар і астровісник

10 лютого: народний календар і астровісник

Укрінформ
Зірки радять спрямувати зусилля на завершення розпочатих справ

Православна церква вшановує пам’ять Єфрема Сиріна, видатного наставника духовного життя, одного з учителів церкви ІV століття, автора  великопісної молитви «Господи і Владико живота мого…». Преподобний залишив значну богословську спадщину, що включає в себе проповіді та повчання, гімни і молитви, які увійшли в сучасне богослужіння.

Єфремів день має багато назв: вітродуй, примовник, цвіркуновий захисник. Традиціійно наші пращури вірили, що в цей день потрібно було підмести підлогу в будинку віником з полину, який міг уберегти оселю як від нечистої сили, так і від поганих людей.

Народні прикмети. Сильний вітер – літо буде дощовим і холодним.

Над лісом повітря густе, небо темно-синє – скоро буде тепло.

На Єфрема завжди добре клює риба.

Іменинники: Юхим, Георгій, Володимир, Яків, Юрій.

10-11 місячний день. Місяць у знаку Близнюки. День потужної енергії. Слід спрямувати зусилля на завершення розпочатих справ. Не будьте пасивними, не сидіть на місці – енергія цього потужного дня має бути використана. Успіх буде супроводжувати вас в особистому, громадському і діловому житті. Втілення будь-яких планів та задумів призведе до бажаних результатів з найменшими витратами з вашого боку.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1911 році: -25,6°С, а найтеплішим у 2002-му: 10,3°С.

Геомагнітна ситуація. Низька геомагнітна активність. Незначні збурення.

Фази Місяця. Місяць, що зростає. Друга чверть. Освітленість становить 67 відсотків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-