7 лютого: народний календар і астровісник

7 лютого: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні варто присвятити час культурному відпочинку

Православна церква вшановує пам'ять святителя Григорія Богослова, архієпископа Константинопольського, який жив у IV столітті. Він залишив велику богословську спадщину і за свої чудові твори отримав почесне найменування Богослова та вселенського вчителя.

За традицією, у Григор’їв день слід було робити добрі справи і згадувати про добрі справи інших. Але хвалитися власними добрими вчинкамии було не прийнято, оскільки Господь і так все бачить.

Народні прикмети. Горобці кричать – чекай відлиги.

Синиці весело щебечуть на подвір'ї – чекай сильних морозів.

Сильний снігопад – прикмета того, що буде рання осінь.

Іменинники: Григорій, Олександр, Володимир, Віталій, Дмитро.

7-8 місячний день. Місяць у знаку Телець. Цього дня бажано поставитися до себе з критичністю та прискіпливо проаналізувати минуле. Можливі складнощі у спілкуванні із колегами по службі й партнерами по бізнесу. Старі незавершені справи мають тенденцію спливати саме цього дня і забирати багато сил та часу. Дуже вдалий період для подорожей та екскурсій. З'являється бажання відвідати театр чи кіно, розслабитися та смачно повечеряти у ресторані. Тож не варто собі відмовляти у цьому.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1929 році: -32,2°С, а найтеплішим у 2004-му: 9,2°С.

Геомагнітна ситуація. Низька геомагнітна активність. Незначні збурення.

Фази Місяця. Місяць, що зростає. Перша чверть. Освітленість становить 39 відсотків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-