13 січня: народний календар і астровісник

13 січня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Зірки радять спрямувати сили на завершення розпочатих справ

Православна церква вшановує пам’ять преподобної Меланії – черниці і меценатки. Вона виросла в багатій родині й була першою зі знатних римлянок, яка увірувала в Христа з юних років. Меланія надавала допомогу всім, хто її потребував: відвідувала хворих, матеріально підтримували бідних людей. На гроші Меланії було побудовано багато храмів і лікарень.

У народі напередодні Старого Нового року святкують Щедрий вечір, або Маланки. Було прийнято влаштовувати багаті застілля й щедрувати, а незаміжні дівчата у давнину ворожили на долю й на судженого.

Народні прикмети. Якщо на вулиці туман - у Новому році на людей чекає щастя.

Якщо цього дня сильна хуртовина - до багатого врожаю горіхів.

Небо зоряне - до врожаю ягід і грибів.

Іменинники: Давид, Ігор, Йосип, Михайло, Петро, Яків.

11-12 місячний день. Місяць у знаку Близнюки. Один із найбільш позитивних та енергетично потужних днів. Плани та задуми втілюються з найменшими зусиллями з вашого боку. Складні проблеми будуть легко розв’язуватися. Тільки не будьте пасивними, енергія цього дня має бути повністю  використана. Також слід не сахатися з боку в бік, а спрямувати сили на завершення розпочатих справ.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1950 році: -26,2°С, а найтеплішим у 2007-му: 7,6°С.

Геомагнітна ситуація. Низька геомагнітна активність. Незначні збурення.

Фази Місяця. Місяць, що зростає. Друга чверть. Освітленість становить 82 відсотки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-