Рідкісне видання першої книги про Гаррі Поттера продали за рекордну суму

Рідкісне видання першої книги про Гаррі Поттера продали за рекордну суму

Укрінформ
Рідкісне перше видання «Гаррі Поттера» британської письменниці Джоан Роулінг продали на Heritage Auctions у США за рекордну $471 тисячу.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

«Це не тільки найдорожча з будь-коли проданих книг про Гаррі Поттера, але й найдорожчий художній твір ХХ століття з будь-коли проданих», - сказала представниця Heritage Auctions Джо Маддален.

Книга «Гаррі Поттер і філософський камінь» була видана в США в 1997 році у твердій палітурці і з кольоровими ілюстраціями на обкладинці. Всього було надруковано лише 500 примірників.

У Heritage Auctions схарактеризували лот як «чарівний, неймовірно яскравий і в хорошому стані».

Початкова вартість книги становила 70 тисяч доларів, кінцева сума склала $471 тисячу. Її придбав американський колекціонер, ім'я якого не розголошується.

Вартість інших проданих раніше примірників з першого накладу коливалася приблизно від $110 тис. до $138 тис.

«Гаррі Поттер» — серія з семи фантастичних романів англійської письменниці Джоан Роулінг. У книгах розповідається про пригоди юного чарівника Гаррі Поттера і його друзів Герміону Грейнджер і Рона Візлі, які навчаються у Гоґвортській школі чарів і чаклунства. Основний сюжет присвячений боротьбі Гаррі проти темного чаклуна лорда Волдеморта, який намірюється стати безсмертним, повалити чаклунський керівний орган званий Міністерством магії і підкорити всіх чарівників і маґлів (не чарівників).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-